Adio, nesiguranta, de Beth Moore

Aceasta carte ti-a atras atentia pentru ca ai vazut cuvantul "nesiguranta"... ...si toate nesigurantele tale ascunse au iesit la suprafata. Stii ca esti nesigura. Asa ca, fie te-ai grabit sa intinzi mana dupa carte, fara sa-ti pese cine te-a vazut, fie t...

33.90 Lei

Aceasta carte ti-a atras atentia pentru ca ai vazut cuvantul "nesiguranta"...

...si toate nesigurantele tale ascunse au iesit la suprafata. Stii ca esti nesigura. Asa ca, fie te-ai grabit sa intinzi mana dupa carte, fara sa-ti pese cine te-a vazut, fie te-ai plimbat tacticoasa prin preajma sperand ca nu te va vedea nimeni cand o vei lua. Stii ca ai nevoie de ajutor.
(Nu esti singura.)

Poate ca in cele mai multe domenii din viata te descurci bine... dar exista acele nesigurante de care te-ai putea ocupa. Lucrurile s-ar putea imbunatati. Te intrebi: Oare pot spune cu adevarat "Adio" nesigurantelor mele?
(Da, poti.)

Sau poate ca esti doar curioasa. Te intrebi cum de atat de multe femei se lupta cu nesiguranta. Si, oare Beth Moore chiar s-a luptat nu nesiguranta?
(Da, s-a luptat.)

Oricine ai fi, aceasta carte este pentru tine, pentru ca tu ai puterea de a invinge nesiguranta.

CUPRINS

Multumiri
Introducere
Capitolul 1: Destul de suparata pentru a schimba ceva
Capitolul 2: Destul de nesigura pentru ca nesiguranta mea sa conteze
Capitolul 3: Ea nu arata intr-un anumit fel
Capitolul 4: O companie buna
Capitolul 5: Cum s-o smulgi din radacini
Capitolul 6: Un cocteil format din egoul nostru si cultura
Capitolul 7: N-o lasa sa te faca de ras
Capitolul 8: Un premiu frumos numit demnitate
Capitolul 9: Un timp si un loc pentru vindecare
Capitolul 10: Nici dumnezei, nici diavoli
Capitolul 11: Luand din pomul gresit
Capitolul 12: Prin ochii barbatilor
Capitolul 13: Puterea de a alege
Capitolul 14: Putem invinge nesiguranta de dragul fiicelor noastre?
Capitolul 15: Cum sa veghem una asupra alteia
Capitolul 16: Pasiunea de a ne uita dincolo de noi
Capitolul 17: De ce ti-e teama?
Capitolul 18: O iesire curata
Asadar, te gandesti sa-L primesti pe Cristos
Note

Introducere

Ei bine, presupun ca tii in mana cea mai bibliografica lucrare de-a mea. Intreaga-mi viata creste ca un vlastar salbatic din solul aspru al nesigurantei. Fiecare teama cu care m-am confruntat, fiecare adictie pe care am avut-o, fiecare relatie nefericita si fiecare decizie prosteasca pe care am luat-o a izvorat din acest nenorocit teren fertil. Prin puterea si harul lui Dumnezeu, m-am ocupat de multe efecte secundare ale ei, dar, ciudat, pana acum am trecut cu vederea sursa ei principala.

Familia noastra detine un teren in partea cea mai antipatica, mai amagitoare si mai bolovanoasa a ceea ce se numeste cu generozitate Texas Hill Country. S-o spunem pe sleau: daca s-ar declansa un asalt brusc printre cactusi, mesquite* si roci albe greu de descris, eu si Keith am fi intr-o situatie avantajoasa. Recent, cand am fost acolo, mi-am surprins o imagine dihotomica in timp ce imi taram picioarele pe o cararea stancoasa evitand spinii. Aveam castile la urechi si iPod-ul imi mergea. Mana mea stanga, cu manichiura recent facuta si pe care purtam verigheta, era ridicata in sus laudandu-L pe Dumnezeu, iar mana dreapta era pe langa corp, strangand tare o arma. Stiam cum s-o incarc. Stiam cum s-o folosesc. Am facut o grimasa, mi-am scuturat capul si m-am intrebat: Cum de s-a intamplat asa ceva?

Vipere -- si nu putine. Din acest motiv Keith a pus cateva cutii goale de apa minerala pe o buturuga, mi-a pus o arma in mana si mi-a spus: "Tinteste cu atentie, ’Lizabeth. Acum apleaca-te, reazema-ti arma de umar si cand esti gata, trage!" Prima data am ratat, dar de atunci n-am mai ratat niciodata. Dupa cum vad eu lucrurile, fie ies bine echipata la aer proaspat si am un timp placut, fie stau ca o "mamaliga" in casa veche fiind imbufnata din cauza unei carari pline de primejdii. Da-mi o arma! Nu-mi voi rata viata din cauza unor serpi.

Zilele acestea sunt periculoase pentru o femeie, dar cu siguranta sunt singurele zile pe care le avem si ele trec repede. Putem sa ne consideram victime, sa discutam despre cat de nedrepte sunt toate presiunile cu care ne confruntam noi, femeile, si sa devenim mai putin sigure, sau putem alege sa ne echipam bine, sa iesim si sa traim o viata adevarata. Aceasta carte este pentru fiecare femeie care alege cu mult curaj ultima varianta, in locul constrangerilor puternice ale nesigurantei intr-o cultura care face ca totul sa fie aproape irezistibil.

Din cauza zarvei din societatea noastra, ne-am dezvoltat un sistem de credinta eronat care este la fel de subtil ca o vipera. E timpul sa tintim bine si sa-l distrugem.

Poate ca niciodata inainte n-ai citit o carte de acest gen. Poate ca nu-mi impartasesti sistemul de credinta, dar ai fost tentata sa deschizi aceasta carte pentru ca imi impartasesti lupta. Uita-te in jurul tau. Vezi o alta femeie? Probabil ca si ea are parte de aceasta lupta. Indiferent de profesiile, diplomele sau posesiunile noastre, cele mai multe dintre noi inotam intr-o mare a nesigurantei si incercam tot ce putem sa ne ascundem in spatele ochelarilor de protectie. Daca crezi ca intr-o zi vei depasi aceasta provocare, am aflat, din cercetarea pe care am facut-o pentru aceasta carte, ca exista sanse mari sa nu se intample asa ceva. Lasata in pace, s-ar putea ca partea cronica a luptei sa scada pe la 60 de ani, dar e posibil ca nesiguranta sa ne bantuie pana la moarte. Sincer, cine isi doreste vreuna dintre optiuni? In cazul celui mai bun scenariu, ce ar trebui sa facem cu acesti primi 59 de ani pana cand ne vom simti mai bine?

Nesiguranta in randul femeilor este epidemica, dar nu este imposibil de tratat. Totusi, nu te astepta ca ea sa dispara discret. Va trebui sa lasam ca adevarul sa strige mai tare sufletelor noaste decat minciunile care ne-au infectat. Cu asa ceva se va ocupa aceasta carte. Ea ne invita sa ne concentram asupra unei probleme care determina aparitia altora mai numeroase. Sper ca mi te vei alatura in aceasta calatorie spre siguranta autentica. Iti dau cuvantul meu ca voi fi sincera cu tine si nu voi incerca sa te manipulez. Daca voi avea ceva de spus, pur si simplu ti-l voi spune, in loc de a incerca sa te fac sa inghiti ceva ce nu-ti dai seama ca este pe tava. Risca de la prima pagina pana la ultima si, daca in mod sincer vei ajunge la sfarsit fara nicio farama de intelegere sau de incurajare, imi voi lua cartile si voi pleca. Cu toate acestea, speranta mea este ca vei ajunge la sfarsit mult mai bogata. Ceea ce-mi doresc este sa inchizi aceasta carte simtindu-te sigura.

Acest proces de scriere a fost diferit de orice alt proiect pe care l-am finalizat. Sunt o cercetatoare avida si savurez studiul necesar scrierii unei carti la fel de mult ca scrierea ei. Petrec luni intregi studiind alte resurse inainte ca primele cuvinte sa-si croiasca drum pe ecranul computerului. De data aceasta n-a fost asa. Cercetarea mea pentru carti dedicate nesigurantei s-a dovedit a fi o ofranda mai marunta. S-ar putea ca mai multe resurse sa se fi ascuns printre tufisuri, dar metodele de a le gasi, care mi-au slujit bine ani de zile, nu s-au dovedit eficiente. Din cauza acestei lipse, am descoperit resurse ce mi-au fost mult mai pretioase. M-am indreptat spre oameni ca sursa de informatii. De fapt, spre peste 1200 dintre ei, si s-ar putea sa te miri afland ca n-am studiat doar femei. Va trebuie sa fii atenta la mesajul cartii pentru a vedea rolul pe care il joaca barbatii. Cred ca vei gasi foarte edificatoare contributiile lor.

Povestea fiecarei femei pe care o impartasesc in aceste pagini este, intr-un mod oarecare, parte a propriei mele istorii. Poate ca eu n-am trait intensitatea experientei lor sau poate ca alta femeie nu a trait-o pe a mea. Dar ne intelegem bine una pe alta. Ne dorim una celeilalte numai bine. Poate ca acum e momentul sa ne incepem calatoria.

Te-ar mai putea interesa...