Brusc au 13 ani sau arta de a imbratisa un cactus, de Claudia&David Arp

Sa cresti adolescenti este o treaba plina cu tepi! Ce faci, atunci cand copilului tau dragalas incep sa-i creasca tepi? Nu dispera! Te putem ajuta. Poti sa inveti cum sa ai o relatie cu propriul tau "cactus" adolescent si sa treci prin perioada critica ...

42.90 Lei

Sa cresti adolescenti este o treaba plina cu tepi!

Ce faci, atunci cand copilului tau dragalas incep sa-i creasca tepi?

Nu dispera! Te putem ajuta. Poti sa inveti cum sa ai o relatie cu propriul tau "cactus" adolescent si sa treci prin perioada critica a adolescentei - iar relatia voastra sa ramana intacta.

O editie actualizata si extinsa a bestsellerului "Almost 13" (peste 300.000 de exemplare vandute), Brusc au 13 ani este un ghid indispensabil pentru parinti, pentru a face fata cu succes anilor "teposi" ai adolescentei. David si Claudia Arp, ofera patru instrumente care sa va ajute sa va lansati copiii in viata adulta.

"Brusc au 13 ani te face sa fii entuziasmat ca esti parintele unui adolescent. Cartea ii incurajeaza pe parinti prin adevarurile practice pe care le afirma despre temerile noastre si prin faptul ca ne spune cum sa ne confruntam cu aceste temeri pe parcursul relatiei cu adolescentii nostri."

- Josh McDowell, vorbitor; autor, The Father Connection

"Ce abordare pozitiva si practica a cresterii adolescentilor! Imi plac foarte mult etapele de actiune pentru incurajarea adolescentilor si pentru pregatirea lor pentru viata in lumea adultilor. Acum sunt eu insumi mai bine pregatit pentru vremea cand copii mei vor avea brusc 13 ani!"

- Doug Fields, pastor de tineret, Saddleback Church; autor

Adolescenta a fost descrisa ca perioada in care tinerii nu vorbesc cu familia lor, locuiesc intr-un talmes-balmes si apar de trei ori pe zi ca sa manance si sa mormaie ceva catre restul familiei. De fapt, adolescentul se aseamana foarte bine cu un copil care abia incepe sa umble, atata doar ca are hormoni, iar unii adolescenti au si roti! Nu e de mirare ca parintii compara incercarea de a iubi un adolescent cu imbratisarea unui cactus! Sa privim adevarul in fata: multi parinti asteapta adolescenta copiilor lor cam la fel de mult pe cat s-ar bucura sa imbratiseze una din acele plante tepoase! Si totusi, ce-ar putea face parintii pentru a mentine legatura cu copiii lor in aceasta etapa bogata in conflicte? Claudia si David Arp incearca sa raspunda la aceasta intrebare si chiar reusesc sa o faca. Rezultatul? O carte savuroasa, ce nu pleaca de la parinti ideali si cu atat mai putin de la adolescenti perfecti. O carte practica, rupta din realitate, scrisa cu profesionalism! Cu siguranta vei avea de castigat atat tu, cat si (pre)adolescentul tau daca iti iei timpul sa parcurgi si - neaparat! - sa si aplici aceasta carte.

Claudia si David Arp, licentiati in Asistenta Sociala, sunt fondatorii organizatiei Marriage Alive International. Casatoriti de peste patruzeci de ani, sotii Arp au trei baieti si cinci nepoti. De douazeci si opt de ani sunt implicati in consilierea maritala. Ei locuiesc in Statele Unite, dar isi desfasoara activitatea de consiliere si in Europa. Sunt autorii a peste 20 de carti de renume in acest domeniu si a nenumarate articole in publicatii periodice.
"Originali, practici, motivatori, dar si cu un dezvoltat simt al umorului" - o descriere succinta a familiei Arp, ce imbina o pregatire temeinica in domeniul consilierii maritale, dar si al educatiei, cu o experienta vasta, atat profesionala, cat si personala, ei fiind recunoscuti in cercuri largi ca autoritati in domeniu nu numai in cercurile crestine.

Cuprins

Multumiri
Introducere: Cei patru "R" ai unei relatii reusite cu adolescentul tau

PARTEA INTAI
Regrupeaza-te: Evaluarea adolescentului, a propriei persoane si a relatiei dintre voi

1. Se cauta adolescentul perfect!
2. Dragoste neconditionata!
3. Picioroange, cosuri si aparate dentare

PARTEA A DOUA
Retrage-te: La absolvirea adolescentei si intrarea in maturitate

4. Pista de lansare
5. Cutia aniversara

PARTEA A TREI
Relationeaza-te: Eliminarea obstacolelor majore

6. Renunta la prelegeri!
7. Cand podul a sarit in aer
8. Curatenie perfecta sau dezordine totala?
9. Problemele majore ale vietii
10. Insusirea valorilor si luarea deciziilor corecte

PARTEA A PATRA
Relaxeaza-te: Accepta lucrurile pe care nu le poti schimba

11. Adolescente si adolescenti - Cat de diferiti? Cat de asemanatori?
12. Corectare de curs
13. Relaxeaza-te! Cine? Eu?

PARTEA A CINCEA

Ghid pentru discutii
Anexe
Note