Cand Dumnezeu nu-ti raspunde la rugaciune, de Gerald L. Sittser

Produc intr-adevar rugaciunile noastre vreo schimbare? Un sot drag moare de cancer. Un copil este rapit. O familie este zguduita de un accident fatal de masina. Ne rugam pentru pace si protectie intr-o lume in care acestea par a se gasi tot mai greu. Exp...

31.90 Lei

Produc intr-adevar rugaciunile noastre vreo schimbare?

Un sot drag moare de cancer. Un copil este rapit. O familie este zguduita de un accident fatal de masina. Ne rugam pentru pace si protectie intr-o lume in care acestea par a se gasi tot mai greu. Experimentam sau auzim deseori despre raspunsuri spectaculoase la rugaciune. Dar unde este Dumnezeu cand strigatul inimii noastre pare sa primeasca drept raspuns numai tacere?

"Cand Dumnezeu nu-ti raspunde la rugaciune?" exploreaza misterele si paradoxurile rugaciunii ramase fara raspuns. Faurita in focul propriei cautari, care a urmat experientei sale zdrobitoare cu privire la rugaciunea fara raspuns, Gerald L. Sittser ofera in aceasta carte perspective spirituale profunde, platite scump, din care este afirmata iubirea fara margini a lui Dumnezeu si grija Lui fata de noi, chiar si atunci cand nu intelegem pe deplin de ce rugaciunile noastre par sa ramana fara raspuns.

"Gerald L. Sittser are curajul sa puna intrebari dintre cele mai dificile ale existentei - dupa care are curajul sa ofere raspunsuri chiar si mai dificile."
- Patricia Raybon, autoarea cartii My First White Friend

"Cand Dumnezeu nu-ti raspunde la rugaciune este o carte simpla, profunda si de o sinceritate neabatuta. Jerry pune laolalta aptitudinile lui de profesor, pastor si teolog, dar o face ca un poet, ca un pelerin, ca un povestitor si, mai ales, ca un om al rugaciunii. Mai presus de toate, fiind el insusi un om al durerii, Jerry evita cliseele de orice fel, atitudinea de popa care stie tot, sloganurile ieftine, conturand in schimb aceasta epistola asemeni unei lungi rugaciuni dureroase si purificatoare. Daca ti-ai dorit vreodata sa citesti o meditatie asupra rugaciunii in care autorul nu isi propune nici un moment sa te cucereasca si in care nu iti face promisiuni superficiale, ci abordeaza realitatea dura, de zi cu zi, cu care se confrunta rugaciunea, ai motiv sa te bucuri - cartea aceasta contine tocmai o asemenea meditatie."
- Mark Buchanan, autorul cartii Your God is Too Safe: Rediscovering the Wonder of a God You Can't Control

"Cand Dumnezeu nu-ti raspunde la rugaciune nu este numai inca o carte despre rugaciune. Gerald L. Sittser are curajul de a pune intrebari pe care cei mai multi scriitori, din comoditate, le ignora, ramanand in acelasi timp dureros de sincer in ce priveste adevarul sfasietor care i-a marcat existenta. El este o calauza minunata, cu o minte patrunzatoare, care are curajul sa formuleze intrebari cu privire la intrebarile noastre, aducand in acelasi timp glorie lui Dumnezeu. Pot sa spun ca am citit nenumarate carti despre rugaciune, insa cartea aceasta aduce la lumina o fata a lui Dumnezeu si perspective asupra rugaciunii pe care pana acum nu le-am cunoscut. Departe de a fi simpla teorie, cartea aceasta este dureros de personala si sincera. In urma lecturii ei ma rog altfel, intr-un mod nou si proaspat. Cand Dumnezeu nu-ti raspunde la rugaciune ar trebui sa fie o lectura obligatorie pentru toti cei care doresc in mod serios sa exploreze problema si gloria rugaciunii."
- Gary Thomas, autorul cartilor Sacred Marriage si Authentic Faith

"Ceea ce impartaseste Gerald L. Sittser in cartea aceasta sunt lectii pe care si le-a insusit in vai adanci, in vremuri de profunda deznadejde spirituala. Cartea aceasta este pentru oricine care a dorit vreodata sa se certe cu Dumnezeu din pricina rugaciunii fara raspuns. Nu cunosc un ghid mai bun pentru o rugaciune sincera."
- Richard J. Mouw, presedinte al Fuller Theological Seminary

 

Cuprins

Multumiri
Prolog
1. Dumnezeule, ma asculti?
2. Adevarata inima a rugaciunii
3. Poate primi Dumnezeu plangerile noastre?
4. Darul rugaciunii fara raspuns
5. Rugaciunea ne scoate la iveala inima
6. Curajul de a continua sa cerem
7. Rugandu-ne dupa voia lui Dumnezeu
8. Rugaciunea nu este centrata in jurul nostru!
9. Rugaciunea ne schimba
10. Epopeea rugaciunii
Epilog
Note