Walter A. Henrichsen, absolvent al Western Seminary din Holland, Michigan, SUA, misionar in cadrul miscarii "Navigatorii? timp de douazeci de ani. Cunoscut in Romania datorita cartii sale Ucenicii se fac nu se nasc.
Subiectul: Prezinta modul in care uneltele observarii, interpretarii si aplicarii formeaza coloana vertebrala a studierii Bibliei atit de in cazul crestinilor obisnuiti, cat si in cel al studentilor la teologie.
Rezumatul: Autorul pleaca de la citeva intrebari esentiale pentru oricine vrea sa studieze Cuvantul lui Dumnezeu: Cum putem intelege mai bine ce are sa ne spuna Biblia? O putem deschide la intamplare sa citim un pasaj din ea pentru a descoperi voia lui Dumnezeu pentru noi, astazi? Dar nici unul dintre noi nu citeste in acest fel vreo alta carte. Iar Biblia este o carte — deosebita de toate celelalte, dar totusi o carte. Cum trebuie ea citita atunci? Cum trebuie inteleasa? Poate fi ea studiata si de noi, oamenii obisnuiti, care nu avem o pregatire teologica? Daca da, cum anume?
Raspunsul la aceste intrebari vine pe parcursul celor trei sectiuni ale cartii. Prima, Cum sa interpretam Biblia, prezinta principiile generale de interpretare, cat si cele gramaticale, istorice si teologice. Ea urmareste sa ne convinga ca interpretarea este o responsabilitate care ne revine fiecaruia dintre noi si ca exista niste reguli logice dupa care se face, reguli pe care le poate intelege si aplica oricine. Partea a doua, Cum sa studiem Biblia, prezinta citeva metode uzuale de studiu biblic, cu exemple clare si detaliate. Este prezentata metoda analizei pe verset, metoda sintetica, metoda tematica si metoda biografica. Din nou, autorul incearca si reuseste sa ne convinga ca studiul biblic este o responsabilitate a fiecaruia dintre noi, nu doar a expertilor, si ca este o disciplina care poate fin invatata. In partea a treia, Cum sa-ti perfectionezi deprinderile de studiu biblic, W. Henrichsen ne ajuta sa intelegem care sunt uneltele esentiale ale studiului — observarea, interpretarea, corelarea si aplicarea — si cum putem sa le folosim cu un randament mai bun.
Continind numeroase diagrame, ilustratii, schite si scheme, cartea se adreseaza tuturor celor care doresc sa inteleaga mai bine Scriptura si considera ca citirea ei la intimplare nu ii satisface. Ea isi propune sa-i ajute sa devina eficienti in studierea, intelegerea si aplicarea adevarurilor biblice, prin prezentarea unor principii si a unor metode accesibile oricui.
Grupuri tinta
• crestini preocupati de studiul biblic individual si in grup;
• grupuri de studiu biblic;
• studenti la seminarii si institute biblice;
• pastori si invatatori din biserici.
Caracteristici speciale
• organizare clara si logica a materialului;
• scrisa de un autor cu o bogata experienta in formarea si echiparea laicilor;
• numeroase ilustratii detaliate, diagrame, ilustratii, schite si scheme;
• format nou, mai mare, elegant;
• tiparita pe hartie de calitate din Finlanda;
• editie cu coperta tare si supracoperta.