CEXEL - Hagai, Maleahi, de Pieter Adriaan Verhoef

Subiect:comentariu exegetic la cartile profetice Hagai si Maleahi din VT, pe baza traducerii proprii a autoruluiRezumat:Comentariul la Hagai si Maleahi din seria CEXEL (aparut in limba engleza in seria NICOT, la editura Eerdmans din SUA) ofera o exegeza s...

45.00 Lei

Subiect:
comentariu exegetic la cartile profetice Hagai si Maleahi din VT, pe baza traducerii proprii a autorului

Rezumat:
Comentariul la Hagai si Maleahi din seria CEXEL (aparut in limba engleza in seria NICOT, la editura Eerdmans din SUA) ofera o exegeza si prezentare detaliate a doua carti importante din Scriptura, dar care, din pacate, sunt prea putin studiate si, uneori, chiar denigrate de teologii contemporani. Autorul subliniaza relevanta mesajului celor doi profeti in termenii continuitatii si discontinuitatii acestuia pentru biserica crestina.

Verhoef foloseste analiza structurala si demonstreaza convingator autenticitatea, unitatea si integritatea ambelor carti profetice. El recurge, totodata, la cunostintele sale vaste despre Orientul Mijlociu si Vechiul Testament si interactioneaza cu dezbaterile teologice curente sau din trecut, pentru a ne oferi un comentariu de calitate, in care profunzimea gandirii teologice se imbina armonios cu sensibilitatea pastorala, pentru a-l face adecvat atat pentru studentul la teologie, pastorul sau preotul in slujba unei comunitati, cat si pentru teologul dedicat cercetarii. Lucrarea sa realizeaza o sinteza si analiza a unui spectru larg de lucrari de specialitate despre Hagai si Maleahi, oferind, totodata, propriul punct de vedere in chestiunile majore. Autorul discerne diferentele esentiale dintre punctele de vedere diferite ale altor comentatori si ofera sistematic evaluarea variantelor de posibile traduceri ale textului biblic.

Grupuri tinta:
> studenti la facultati de teologie, colegii si seminarii biblice;
> preoti si pastori;
> predicatori si invatatori de scoala duminicala;
> laici care doresc sa inteleaga mai bine aceste carti profetice si relevanta lor pentru doctrina Noului Testament.

Caracteristici speciale:
> face parte din seria de comentarii exegetice CEXEL;
> abordeaza doua carti deosebit de importante din Biblie;
> contine propria traducere din ebraica;
> contine indice tematic, de autori, de persoane si locuri, de referinte biblice, de cuvinte ebraice;

Autor:
Pieter Adriaan Verhoef s-a nascut la 25 aprilie 1914, in Districtul Lichtenburg din Africa de Sud. A primit educatie privata, dupa care a studiat la Universitatea Potchefstroom (BA, MA, cum laude, 1935-38), Stellenbosch (MTh, cum laude). Si-a luat doctoratul in teologie la Universitatea Amsterdam (DTh, cum laude) cu teza Die Vraagstuk van die Onvervulde Voorsegginge in Verband met Jesaja 1-39 , in 1950.

P. A. Verhoef a fost profesor universitar emerit de Studii Vetero-Testamentare la Universitatea Stellenbosch, Africa de Sud, intre 1950-1979. In anii 60 a vizitat de cinci ori SUA, ca invitat in cadrul programului de schimb cultural Statele Unite -- Africa de Sud INC, si de doua ori ca profesor invitat la Westminster Theological Seminary din Philadelphia (unde i s-a oferit de doua ori o catedra, dar a refuzat, preferand sa ramana la Stellenbosch). A predat cursuri la Scoala de Vara a Universitatii Chicago in 1967. A fost membru al asociatiei de traducere a Bibliei.

A fost casatorit cu Rita Kr