Chemare la caracter in vremuri de compromis, de Bebe Ciausu

Cartea lui Bebe Ciausu, Chemare la caracter in vremuri de compromis, este o prima incercare , in Romania, de punere in pagina a ideilor unor serii de mesaje pe cartea Daniel. Pasionat de homiletica, autorul expune cartea Daniel ca o predica extinsa, in ca...

25.90 Lei

Cartea lui Bebe Ciausu, Chemare la caracter in vremuri de compromis, este o prima incercare , in Romania, de punere in pagina a ideilor unor serii de mesaje pe cartea Daniel. Pasionat de homiletica, autorul expune cartea Daniel ca o predica extinsa, in care Dumnezeul Suveran peste istorie cheama oamenii la cizelarea caracterului si la traire in curatie si credinciosie fata de Dumnezeu.

De ce avem nevoie in cultura noastra post-moderna de astfel de virtuti precum integritatea morala, curajul sau curatia interioara? La ce bun, cand nimeni nu mai este amenintat astazi cu groapa cu lei sau cuptorul aprins daca Il slujeste pe Dumnezeu? Ba din contra, ne putem bucura de o libertate la care multi nici nu si-au permis sa viseze. Intr-un anumit fel, asa este! Suntem departe de asemenea pericole, dar Satan asteapta la rascruce fiecare generatie cu armele potrivite, si rareori greseste. Pentru generatia noastra, comoditatea, luxul, pornografia, alcoolul, drogurile, materialismul, secularismul, relativismul, pluralismul, religiile false, ocultismul, astrologia, meditatia transcendentala, homosexualitatea, faima sau puterea sunt doar cateva dintre "bucatele alese" pe care Satan le ofera.
Asa cum Dumnezeu i-a ridicat pe cei patru tineri evrei in Babilon pentru a se impotrivi sistemului de gandire secular, mai mult decat oricand, Isus Cristos Isi cheama astazi credinciosii sa fie oameni de caracter, care sa nu se compromita cu ceea ce le ofera "Babilonul" post-modern. Speranta mea este ca aceasta carte va fi o provocare pentru orice urmas a lui Cristos la a fi lumina intr-o lume din ce in ce mai intunecata, la a fi sare intr-o lume implicata intr-un proces de degradare tot mai evident; este o chemare la caracter in vremuri de compromis.
Bebe Ciausu

Multi autori au harul de a deschide ferestre noi în lumea Scripturii, dar nu multi pot face lucrul acesta cu o carte ca Daniel. Multi au abilitatea de a clarifica lucrurile neclare si a simplifica pe cele complicate. Putini, insa, sunt cei care inlesnesc in cititor trairea sentimentului de incredintare ca, în providenta lui Dumnezeu, destinul nostru se identifica cu destinul lui Daniel. Chemare la caracter in vremuri de compromis este o lucrare care raspunde atat exigentelor academice, dar mai ales nevoilor spirituale ale unei generatii care traieste in acelasi mediu ostil ca cel din Babilon, dar careia ii lipsesc exemplul, caracterul si credinta lui Daniel.

Cuprins
Cuvant înainte
Cuvant înainte al autorului
Capitolul 1
Când Dumnezeu Se razbuna
Caracterul integru al lui Daniel
Capitolul 2
Chipul de aur din visul lui Nebucadnetar
Cristos- Piatra din capul unghiului Istoriei
Capitolul 3
Chipul de aur înaltat de Nebucadnetar
Credinta încercata prin foc
Capitolul 4
Cel Prea Înalt stapaneste peste împaratia oamenilor
Convertirea lui Nebucadnetar?
Capitolul 5
Cronometrul lui Dumnezeu porneste numaratoarea inversa
Ceasul Judecatii lui Dumnezeu a sunat!
Capitolul 6
Cum poti face cariera fara sa te compromiti
Credinta care astupa gura leilor
Capitolul 7
Cronologia istoriei din perspectiva lui Dumnezeu
Confruntarea Anticristului
Capitolul 8
Conflictul Superputerilor
Capitolul 9
Cartea, Rugaciunea si Postul
Climaxul profetiilor lui Daniel
Capitolul 10
Conflictul din sfera cereasca
Capitolul 11
Conflicte si cuceriri
Condamnarea Anticristului
Capitolul 12
Caderea cortinei peste istorie
Concluzii
Bibliografie