Cinci conceptii despre sfintire, de Melvin E. Dieter & Stanley M. Horton

Aceasta carte unica aduce laolalta intr-un singur volum cinci conceptii protestante majore despre sfintire. Crestinii recunosc in general ca este necesar ca un credincios sa traiasca o viata sfanta, sau sfintita. Dar ei au pareri diferite despre ce este s...

18.90 Lei

Aceasta carte unica aduce laolalta intr-un singur volum cinci conceptii protestante majore despre sfintire. Crestinii recunosc in general ca este necesar ca un credincios sa traiasca o viata sfanta, sau sfintita. Dar ei au pareri diferite despre ce este sfintirea si cum poate si trebuie ea obtinuta.

Cei cinci autori prezinta si sustin propria lor intelegere privind aceasta doctrina. Fiecare autor scrie dintr-o perspectiva evanghelica, considerand Biblia drept Cuvantul autoritar al lui Dumnezeu si vazand in relatia refacuta cu Dumnezeu, prin credinta in Cristos cea mai mare nevoie si bucurie a unui om.

Conceptia wesleyana de Melvin E. Dieter, Rector la Asbury Theological Seminary
Conceptia reformata de Anthony A. Hoekema, Profesor Emerit de Teologie Sistematica la Calvin Theological Seminary
Conceptia penticostala de Stanley M. Horton, Profesor de Biblie si Teologie la Assemblies of God Theological Seminary
Conceptia Keswick de J. Robertson McQuilkin, Presedinte al Columbia Graduate School of Bible and Missions
Conceptia augustiniana-dispensationalista de John F. Walvoord, Rector la Dallas Theological Seminary

In carte sunt discutate si dezbatute unele probleme de natura mai degraba practica. Spre exemplu, cum poate cineva sa traiasca cu succes o viata caracterizata prin sfintire? Si cat succes este posibil? Este oare experienta de criza de dupa convertire ceva normal"; sau ceva necesar? Daca da, ce fel de experienta este ea si cum poate fi verificata? In plus, fiecare dintre cei cinci colaboratori a scris cate un scurt raspuns la fiecare din celelalte conceptii. Fara a abandona distinctiile si caracteristicile specifice, autorii descopera mai mult teren comun decat ne-am fi putut astepta.

Te-ar mai putea interesa...