Un volum indispensabil oricui studiază Biblia, deoarece oferă, într-un limbaj accesibil, informații de context pentru fiecare verset din Noul Testament.
Pentru a înțelege și pentru a aplica Biblia cât mai corect, e nevoie de două surse de informare esențiale. Prima este Sfânta Scriptură ca atare. Cea de-a doua are de-a face cu înțelegerea contextului cultural-istoric al pasajelor citite.
- De ce au ținut neapărat ucenicii să-l înlocuiască pe Iuda - după moartea și învierea lui Isus - și să rămână tot doisprezece?
- Care este contextul în care își formulează Pavel condamnarea practicilor homosexuale?
- De ce se aștepta Pavel ca femeile din Corint să aibă capul acoperit?
Acestea și sute de alte întrebări asemănătoare se ridică în mintea oricui citește Biblia și vrea s-o împlinească. Mediul cultural contemporan diferă foarte mult de lumea greacă, romană și evreiască în care au trăit Isus și scriitorii Noului Testament. Cercetătorii și-au dedicat întreaga viață studierii limbilor, arheologiei și istoriei Scripturii pentru ca să poată înțelege mai bine Biblia și cultura în care aceasta s-a născut. Dar adesea, rezultatul muncii lor a ajuns doar pe rafturile unor biblioteci universitare.
Este pentru prima oară când rodul demersurilor cărturărești este pus, prin Comentariul cultural-istoric al Noului Testament de Craig S. Keener, la îndemâna tuturor, într-un singur volum, care parcurge întreg Noul Testament verset cu verset.
Majoritatea comentariilor biblice într-un volum, scrise de un singur autor, au diverse lacune... Însă lucrarea lui Keener este o strălucită excepție... El pune la dispoziția pastorilor șienoriașilor deopotrivă o neprețuită resursă care își va păstra încă mulți ani actualitatea. Craig Blomberg, Denver Seminary
NUMAR PAGINI: 944
FORMAT: 16 x 23 cm
TIP COPERTA: Cartonata
LIMBA: Romana
ANUL APARITIEI: 2018