Comorile naufragiaților, de Julie Klassen

Lăsată să plutească în derivă pe valurile sorții de moartea timpurie a părinților ei și cu sufletul sfâșiat de întrebări fără răspuns, Laura Callaway locuiește ac...

55.00 Lei

Lăsată să plutească în derivă pe valurile sorții de moartea timpurie a părinților ei și cu sufletul sfâșiat de întrebări fără răspuns, Laura Callaway locuiește acum cu unchiul ei și cu soția nesuferită a acestuia, în nordul comitatului Cornwall. Aici se simte ca un naufragiat, privită mereu ca o venetică, cu toate că tânjește atât de mult să se integreze.

În timp ce prădalnicii caută bunuri de valoare pe coasta veșnic măturată de vânturi a Cornwalului — cunoscută pentru multele naufragii care au loc aici și pentru prea puținii supraviețuitori ai acestora — Laura caută indicii despre victime ca să poată să le scrie rudelor lor cele mai apropiate și să poată astfel să înapoieze proprietarilor de drept bunurile găsite. Când un bărbat este aruncat de val pe plajă, în urma unui naufragiu, Laura acționează în grabă pentru a-l apăra de un hoțoman localnic care voia să-i facă de petrecanie.

În vreme ce Laura, ajutată de o vecină, are grijă de supraviețuitor, observă că acesta poartă pe trup niște răni tare ciudate și, deși vorbește într-o engleză îngrijită, rod al unei educații alese, are un accent aparte. Valurile aduc la mal și alte indicii, iar Laura ajunge repede să își dea seama că omul nu este cine pare a fi. În ciuda dovezilor care-l incriminează, bărbatul misterios se poate să fie singura ei șansă să afle adevărul cu privire la soarta părinților ei. Sub amenințarea primejdiei din toate părțile și trebuind să recunoască atracția care prinde contur între ei, va reuși Laura să-și găsească vreodată răspunsurile pe care le caută cu îndârjire?

Julie Klassen este o romancieră de origine americană căreia îi place să scrie despre poveștile romantice din epoca pre‑victoriană. Mai multe dintre romanele ei au fost distinse cu bine-cunoscutul premiu Christy. Aprecierile pentru lucrările ei i-au adus și alte premii literare, dintre care amintim Minnesota Book Award, Midwest Book Award și Christian Retailing’s BEST.