"Literaturii de specialitate i-a lipsit o astfel de lucrare ce impresioneaza atat prin consistenta, cat si prin magnitudine. Ne aflam in fata unei grandioase opere de stiinta si arta intrucat autorul, un umil slujitor al Cuvantului si al fiintei umane, inzestrat cu har de la Dumnezeu, tradeaza formatia sa enciclopedica in stiintele medicale, teologice si socio-umane.
Fascinatia tratatului de fata este data atat de iscusinta transpunerii in cuvinte a experientei practice, de cateva decenii, a autorului, cat si de capacitatea de a sintetiza contributiile scolilor laice si crestine in domeniul psihoterapiei si consilierii.
M-a frapat setea continua a domniei sale pentru cunoastere si adevar; aceasta perpetua framantare epistemologica ii permite sa aseze demersul tehnic terapeutic in adevarata sa matrice, trimitand cititorul si specialistul la originea actului vindecator.
Cand un autor cu o asemenea incontestabila pregatire teoretica si practica sustine valentele vindecatoare ale credintei si rugaciunii, importanta acordata dimensiunii spirituale a fiintei umane, frecvent ignorata de structurile paradigmatice desarte ce s-au perindat de-a lungul veacurilor in areopagiile unor falsi carturari, aceasta reprezinta un act de justete cultural-sprituala.
Sunt convins de faptul ca lucrarea de fata a aparut la implinirea vremii si ca ea va deveni, in scurt timp, extrem de utila in formarea teoretica si practica a multor pastori, preoti, medici, psihologi si asistenti sociali. "
-- Lect. univ. dr. Doru Buzducea
Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti
"Acest volum impresionant este pus la dispozitia celor care doresc sa-si ajute semenii si se simt datori sa o faca intr-un mod avizat, disciplinat si responsabil. Autorul este cu totul indreptatit sa ne fie ghid datorita experientei sale crestine si clinice, in virtutea competentelor sale teologice, filosofice si medicale. Consilierii cu experienta pot sa consulte capitolele care ii intereseaza, iar multi crestini vor citi cartea pentru a se intelege mai bine pe ei insisi in raporturile cu Dumnezeu si cu semenii. Dar pentru cei care sunt la inceput de drum intr-o profesiune de suport - pastori, psihologi, medici, asistenti sociali, educatori - volumul in intregime reprezinta o lectura obligatorie Fie ca dorinta de a-si ajuta semenii sa le asigure energia pentru parcurgerea lui atenta, iar la sfarsit sa fie mai motivati, mai iubitori, mai umili, asa incat Marele iubitor de oameni sa se manifeste prin ei ".
-- Pastor Adrian Bocaneanu
Dr. Sorin Sandulache
Nascut la 12.03.1952 in Grigoreni, Bacau, a absolvit facultatea de medicina in 1980; specializat in neurologie - 1986; primariat - 1991; competenta in BFT 1992; masterat in psihoterapie - 2003; licenta in teologie - 2004; doctorat in antropologie - 2005. Lucreaza la Spitalul Colentina, Bucuresti. Membru fondator al societatilor medicale "Sanatate si temperanta" si ASEF. Ca lector universitar la ITA Cernica a predat Filosofia sanatatii, Sanatate publica, Psihopatologie, Consiliere si psihopatologie crestina, Politici sociale in sanatate. Numeroase studii, articole, comunicari stiintifice, emisiuni radio-tv, conferinte publice, in domeniul sanatatii si spiritual. Casatorit cu Gabriela (Ghircoias) din 1981; au doi copii: Miriam (1982) si Alex (1987). Pasionat pentru om, natura, familie si Hristos. Lucrari: Filosofia sanatatii, vol. I, Teologia sanatatii, vol II, Sanatatea ca stil de viata, 2000; Elemente de antropologie crestina, 2004.
Editie cusuta, cu coperti cartonate.
Nr. pagini: 876
Dimensiune: 13 x 20 cm
Coperta: cartonata