Contururi ale teologiei pauline, de Tom Holland

In cartea sa, dr. Holland demonstreaza intr-un mod convingator ca directiile principale de gandire ale lui Pavel pot fi intelese doar atunci cand il intelegem pe Pavel ca exeget si teolog al Vechiului Testament, avand in centrul strategiei sale de interpr...

44.90 Lei

In cartea sa, dr. Holland demonstreaza intr-un mod convingator ca directiile principale de gandire ale lui Pavel pot fi intelese doar atunci cand il intelegem pe Pavel ca exeget si teolog al Vechiului Testament, avand in centrul strategiei sale de interpretare Noul Exod mult asteptat, implinit acum in Cristos. In aceasta abordare, la baza preocuparilor lui Pavel stau teme legate de comunitate si de legamant. Intr-o permanenta atitudine critica fata de intreaga serie de invataturi contemporane, Holland traseaza pentru sine si pentru cititorii sai noi moduri de a-l intelege pe Pavel si ofera noi perspective asupra unor subiecte absolut vitale, de la justificare la cristologie, precum si noi interpretari ale unor texte precum Romani si Coloseni. Provocator, tulburator si tumultuos, turul de forta realizat de dr. Holland nu poate fi trecut cu vederea.


Dr. TOM HOLLAND este professor de Noul Testament si Hermeneutica la Facultatea de Teologie Evanghelica din Tara Galilor, UK.