Crestinism pagan?, de Frank Viola si George Barna

OARE CEEA CE FACEM LA BISERICA ESTE CONFORM NOULUI TESTAMENT?De ce predica pastorul la fiecare serviciu divin?De ce par serviciile divine atat de asemanatoare intre ele, saptamana de saptamana?De ce sta adunarea pasiva in banci? Nu esti sigur asupra rasp...

44.90 Lei

OARE CEEA CE FACEM LA BISERICA ESTE CONFORM NOULUI TESTAMENT?
De ce predica pastorul la fiecare serviciu divin?
De ce par serviciile divine atat de asemanatoare intre ele, saptamana de saptamana?
De ce sta adunarea pasiva in banci?

Nu esti sigur asupra raspunsului? Cartea aceasta avanseaza o ipoteza tulburatoare: CEA MAI MARE PARTE DIN CEEA CE FAC CRESTINII DE AZI LA BISERICA SAPTAMANA DE SAPTAMANA ISI ARE RADACINA NU IN NOUL TESTAMENT, CI IN CULTURA SI RITUALURILE PAGANE CARE AU PATRUNS IN BISERICA LA MULTA VREME DUPA MOARTEA APOSTOLILOR.

Autorii Frank Viola si George Barna aduc in sprijinul tezei lor dovezi istorice riguroase si extensive note de subsol prin care ne documenteaza originile adevarate ale practicilor bisericii crestine moderne. In acest proces, autorii identifica problemele care apar atunci cand biserica functioneaza mai degraba ca o societate comerciala decat ca un organism viu, asa cum a fost creata sa fie. Pus in fata planului revolutionar al lui Hristos pentru biserica Sa -- acela ca El sa fie capul unui trup deplin functional in care toti credinciosii joaca un rol activ -- va trebui sa decizi daca vei mai practica viata bisericeasca asa cum o faci astazi.

SEPARAREA ADEVARULUI DE TRADITIE
Multi crestini considera ca practicile bisericii lor sunt indiscutabil inradacinate in Scriptura. Cu toate acestea, practicile respective difera foarte mult de cele ale bisericii primului secol. Din Noul Testament nu lipsesc marturiile cu privire la exprimarea libera a realitatii locuirii lui Hristos in biserica primara de asa maniera incat aceasta a zguduit lumea primului secol.Vremurile s-au schimbat. "Crestinism pagan?" ne conduce intr-o fascinanta calatorie prin istoria bisericii, revelandu-ne un adevar deopotriva suprinzator si nelinistitor: multe dintre traditiile indragite de noi si acceptate in prezent isi au originea nu in Noul Testament, ci in practicile pagane. Una dintre consecintele cele mai ingrijoratoare ale acestui fapt este efectul pe care realitatea la care ne referim il are asupra credinciosilor obisnuiti: din expresii vii ale slavei si puterii lui Hristos, acestia devin simpli observatori pasivi. Daca iti doresti ca aceasta tendinta sa se inverseze, citeste "Crestinism pagan?"... o carte ce examineaza si pune sub semnul intrebarii fiecare aspect al experientei noastre bisericesti din prezent.

FRANK VIOLA este o voce influenta a miscarii contemporane a bisericilor in case. De douazeci de ani, el ia parte la intruniri ale bisericilor organice de pe tot cuprinsul Statelor Unite. Frank este autorul a opt carti revolutionare despre restaurarea radicala a bisericii, printre care "Reimagining Church", "God’s Ultimate Passion" si "The Untold Story of the New Testament Church". Frank este recunoscut pe plan national ca o persoana cu expertiza in noile orientari ale bisericii. El conferentiaza pe teme de traire a unei vieti crestine autentice si este implicat in mod activ in plantarea de biserici dupa modelul Noului Testament. Site-ul sau, www.frankviola.com, contine un mare numar de resurse gratuite destinate sa imbogateasca viata spirituala a poporului lui Dumnezeu. Frank si familia lui locuiesc in Gainesville, Florida.

GEORGE BARNA este presedintele Good News Holding, o companie de multimedia din Los Angeles, producatoare de filme, programe de televiziune si alte materiale media. El este de asemenea si fondatorul si directorul The Barna Group, o companie de resurse si cercetare cu sediul in Ventura, California, avand clienti din diverse domenii de activitate, de la Billy Graham Evangelistic Association si Focus on the Family pana la mari corporatii, precum Ford si Walt Disney, dar si U.S. Navy si U.S. Army. Pana in prezent, George Barna a scris 39 de carti, printre care "Revolution", "Revolutionary Parenting", "Transforming Children into Spiritual Champions", "The Frog in the Kettle" si "The Power of Vision". Este recunoscut drept "cea mai citata persoana din biserica crestina de azi", fiind considerat unul dintre cei mai influenti lideri ai ei. George este stabilit impreuna cu sotia sa, Nancy, si cu cele trei fiice ale lor, Samantha, Corban si Christine, in California de Sud.