Cristos in fiecare psalm. Cum să ne rugăm și să cantam Psalmii din perspectivă creștină. Comentariu cristocentric la fiecare Psalm, de Christopher Ash

Deși îmi plac psalmii, dragostea mea pentru ei este marcată de frustrare văzând răspândirea utilizării lor fără a ține cont de Cristos; sau a lecturilor pentru care Cristos e un fel de „adaos...

50.00 Lei

Deși îmi plac psalmii, dragostea mea pentru ei este marcată de frustrare văzând răspândirea utilizării lor fără a ține cont de Cristos; sau a lecturilor pentru care Cristos e un fel de „adaos” arbitrar pus la sfârșit ca să dea un iz „creștin”. Prin această carte aș vrea să vă conving că psalmii sunt plini de Cristos, că Cristos nu trebuie să fie „adăugat” la ei pentru a-i face „creștini”, ci Cristos iese în evidență din țesătura de bază a psalmilor înșiși. Apoi, doresc să vă pregătesc să-i înțelegeți din perspectivă creștină, să vă rugați și să-i cântați folosindu-vă de ei în Cristos.

În Cartea Întâi, așez fundamentul biblico-teologic. Această secțiune este destinată prezentării sarcinii, a problemelor, a metodei și a unora dintre marile teme. Partea I (Cum să ne rugăm folosind psalmii în Cristos?) este esența argumentului; este vital să citim și să înțelegem acest lucru, care constituie cheia a tot ce urmează. Partea a IV-a (Cum să predăm psalmii?) oferă instrucțiuni cu caracter practic pentru predicatori și învățători biblici. Capitolele din Partea a II-a (Dificultățile cu care ne întâlnim în psalmi) și Partea a III-a (Integrarea psalmilor în istoria biblică) pot fi citite în orice ordine și se poate recurge la ele în măsura în care sunt de folos.

În Cartea a Doua încerc să arăt cum se aplică teoria din Cartea Întâi la fiecare Psalm în parte. Cu alte cuvinte, aici veți găsi un scurt comentariu cristocentric la fiecare Psalm. În mod specific, urmăresc două scopuri. Primul, să „aliniez” psalmul pentru o lectură creștină convingătoare, pentru a vedea modul în care acest psalm particular își găsește împlinirea în Cristos, cu tot specificul lui și în același timp ținând cont de contextul întregii Psaltiri și a întregului canon biblic. Al doilea scop este acela de-a indica trăsăturile principale ale celui mai potrivit și valid răspuns la care ne cheamă fiecare psalm în parte, adică ce înseamnă pentru noi să ne rugăm pe baza lui și să-l cântăm ca Biserică a lui Cristos în ziua de azi. (Compilație din Prefața autorului)

DESPRE AUTOR:

Christopher Ash este predicator, profesor și scriitor prețuit la nivel internațional. După ce a lucrat în telecomunicații și ca profesor de matematică, Christopher a studiat teologia la Oxford, unde a primit premiul Denyer & Johnson. A fost hirotonit și a slujit ca pastor-asistent la biserica Saint Andrew the Great din Cambridge, Anglia. În 2004, el și soția sa, Carolyn, s-au mutat la Londra unde Christopher a slujit ca director al centrului de studii biblice Proclamation Trust's Cornhill până în 2015. A scris 21 de cărți, dintre care în limba română au apărut: Unde a fost Dumnezeu când s-au întâmplat toate acestea? (2019) și Ieșit din furtună: Lupta cu Dumnezeu în cartea Iov (2019) și a contribuit la numeroase publicații teologice. În prezent este scriitor la Tyndale House din Cambridge unde lucrează la un comentariu în trei volume la Cartea Psalmilor. Atât viața, cât și slujirea lui sunt marcate de spiritualitatea psalmilor. Are patru copii și opt nepoți.

 

Nr. pagini: 436

Dimensiune: 16. 5 x 23. 5 cm

Coperta: flexibila

An aparitie: 2022