Deci, te casatoresti, de H. Norman Wright

Căsătoria este visul fiecărui tânăr şi mulţi şi-l împlinesc, dar multe dintre visurile făurite înainte de nuntă se destramă după euforia momentului. Din nefericire, mulţi oameni...

25.90 Lei

Căsătoria este visul fiecărui tânăr şi mulţi şi-l împlinesc, dar multe dintre visurile făurite înainte de nuntă se destramă după euforia momentului. Din nefericire, mulţi oameni au o concepţie greşită despre viaţa de căsnicie şi urmarea este nefericirea sau chiar destrămarea căsătoriei.

H. Norman Wright se adresează în această carte atât celor care îşi caută un partener, cât şi celor care sunt deja căsătoriţi. Cartea începe prin definirea căsătoriei şi a rolurilor ei. Reuşita căsniciei depinde de hotărârea partenerilor, cuvântul cheie al acestei cărti. Dacă există voinţă şi determinare, înainte şi după nuntă, căsătoria poate împlini nevoile cele mai profunde ale soţilor. Eliberarea de trecut şi de posibilele efecte negative asupra căsniciei este o hotărâre care trebuie luată încă de la început.

Componenta esenţială a căsniciei este dragostea, dar şi aceasta este tot o hotărâre. Hotărârea fiecărui partener de a se cunoaşte pe sine însuşi şi de a se adapta la schimbările inevitabile din viaţă este un alt factor important. La fel de importantă este evaluarea onestă a speranţelor şi aşteptărilor soţilor unul de la celalalt.

Un alt element esenţial al căsniciei este comunicarea dintre soţi, care înseamnă atât să te faci înţeles, cât şi să ştii să asculţi. Elementul crucial care distruge multe căsnicii este incapacitatea de a aborda conflictele în mod constructiv şi a le rezolva. Autorul ne învaţă metodele de abordare şi rezolvare a conflictelor. Excesele de mânie constituie o altă ameninţare serioasă la stabilitatea căsniciei şi partenerii trebuie să se hotărască să îşi controleze mânia. Relaţiile cu rudele, precum şi hotărârea de a se ruga împreună şi a se ierta unul pe altul completează lista deciziilor care asigură condiţiile necesare unei căsnicii pline de satisfacţie.

Te-ar mai putea interesa...