Descoperire in Tokushima, de Gisela Jahn

O insulă de vis, Hawai: Miriam şi Ştefan se bucură de o vacanţă superbă, împreună cu părinţii lor, înainte să-şi ia zborul către Japonia. Ceva neprevăzut se întâ...

8.00 Lei

stoc epuizat

O insulă de vis, Hawai: Miriam şi Ştefan se bucură de o vacanţă superbă, împreună cu părinţii lor, înainte să-şi ia zborul către Japonia. Ceva neprevăzut se întâmplă: paşapoartele dispar. Cum vor ajunge în Japonia? O poveste captivantă care s-a întâmplat cu adevărat!

***

Prefaţa traducătorului

Dragă cititor,

Noi, cu tot ceea ce suntem, aparţinem Creatorului. La fel crede şi familia Peters, care alege să lase Germania şi tot ce aveau pentru a păşi în necunoscut. Aveau o destinaţie – Japonia – şi un scop – să le spună oamenilor despre speranţa şi viaţa care sunt în Dumnezeu. Cu acestea au pornit la drum şi cu încrederea că Dumnezeu este cu ei. Sunt multe locuri deosebite pe acest pământ, dar cel mai frumos şi mai sigur este cel în care Dumnezeu ne vrea. Căutarea acestui loc reprezintă nucleul evenimentelor din carte. Misionarul Peters şi familia lui sunt o dovadă vie a faptului că viaţa condusă de Dumnezeu implică răbdare şi credinţă. Curajul adolescentin, născut din dorinţa de a lupta împotriva răului, îi determină pe cei doi copii, Miriam şi Ştefan, să se aventureze într-o căutare riscantă a hoţului care le-a furat paşapoartele. Cititorul descoperă, împreună cu aceşti mici detectivi, culturi diferite, obiceiuri şi tradiţii. Cartea ne deschide ochii să înţelegem că, întotdeauna, Dumnezeu are metodele lui de a ne călăuzi şi cunoaşte ce este cel mai bine pentru noi. Doresc să ai curajul de a-ţi lăsa viaţa în braţul Dumnezeului Adevărat, care este Acelaşi ieri, azi şi în veci.

Markus Wehner

***

Impresii şi păreri

Cartea incită prin densitatea epicului: aventură, căutare, suspans. Doi copii, frate şi soră, se comportă ca nişte detectivi şi încearcă să dea de urma paşapoartelor furate, fără de care nu pot părăsi Hawaiul pentru a ajunge în Japonia. Deşi trec prin mai multe situaţii dificile, membrii familiei nu-şi pierd speranţa, simţul umorului şi, mai ales, încrederea în Dumnezeu.

prof. Ligia Cruţ

***

Cartea Giselei Jahn se remarcă printr-o dinamică aparte în care dialogul te ţine captiv până la finalul ei. Relaţionarea cu Ţara Soarelui Răsare, cu ţărmurile hawaiene măreşte suspansul care îi are ca protagonişti pe Miriam şi Ştefan. Cei doi, ca nişte veritabili detectivi, îşi finalizează cercetările cu bine pentru ca apoi să se întoarcă acasă cu gândul că putea fi mai rău.

David Reguş – Biblioteca Agape

***

Lectura acestei cărţi îi va captiva cu siguranţă pe tinerii cititori, dar şi pe părinţi. Întâmplările relatate se petrec cu o repeziciune uimitoare. Răsturnările de situaţie au loc atunci când nimeni nu se mai aştepta. Imprevizibilul devine ingredientul principal al vieţii tinerei familii, iar plictiseala şi rutina nu-şi mai găsesc locul.

Ovidiu Biciuşcă