Doar pentru femei. Un ghid simplu despre viața lăuntrică a bărbaților, de Shaunti Feldhahn

Descopera felul in care gandesc barbatiiCe se petrece in mintea unui barbat? Inca din vremurile stravechi, femeia a incercat sa inteleaga comportamentul barbatilor in anumite situatii, de obicei critice.Dincolo de exteriorul aspru al unui barbat se afla u...

42.00 Lei

Descopera felul in care gandesc barbatii

Ce se petrece in mintea unui barbat? Inca din vremurile stravechi, femeia a incercat sa inteleaga comportamentul barbatilor in anumite situatii, de obicei critice.
Dincolo de exteriorul aspru al unui barbat se afla un teren si mai accidentat si necunoscut. In urma unei cercetari temeinice intreprinsa de Shaunti Feldhahn despre viata launtrica a barbatilor, autoarea le deschide ochii femeilor ca sa inteleaga ceea ce gandesc si simt barbatii din viata lor – prieteni, frati, soti si fii. Barbatii isi doresc sa fie intelesi, insa se tem ca, dezvaluind ce se petrece in mintea lor, nu cumva sa „inspaimante“ femeile pe care le iubesc.
In cartea Doar pentru femei, Shaunti Feldhahn, ne dezvaluie ceea ce fiecare femeie, casatorita sau nu, ar trebui sa stie si ofera raspunsuri la intrebari precum:

  • De ce respectul tau pentru el inseamna mai mult decat dragostea ta?
  • De ce barbatul considera ca este treaba lui sa sustina financiar familia si de ce este atat de importanta pentru el aceasta responsabilitate?
  • Ce inseamna ca un barbat este construit intr-un mod „vizual“?
  • De ce pentru el sexul este in principal un lucru emotional si nu fizic?
  • Ce si-ar dori cel mai mult sa-ti poata spune?


Cartea de fata va ghida orice femeie sa poata oferi sprijinul plin de iubire pe care barbatii si-l doresc si de care au nevoie.

Ai fost vreodata complet bulversata de ceva ce a spus sau a facut barbatul din viata ta? Privind cum prietenul tau iti intoarce spatele si pleaca furios, te-ai intrebat vreodata: Oare ce l-a suparat atat de tare? Ai ramas vreodata uimita de atitudinea defensiva a sotului tau, cand pur si simplu l-ai rugat sa nu mai munceasca atat de mult? Da? Ei bine, nu esti singura.
Pot sa-ti spun ca raspunsul la aceste intrebari si alte zeci de astfel de nedumeriri au legatura cu ceea ce se intampla in viata interioara a sotului tau.
Majoritatea dintre ele sunt lucruri pe care ar vrea sa le cunosti, dar nu stie cum sa ti le spuna. Iar in multe alte cazuri, sunt lucruri despre care nici nu-si inchipuie ca nu le stii.
In cartea de fata vei gasi acele intrebari si acele raspunsuri. Insa ai grija! S-ar putea sa te plesnesti peste frunte destul de des!
Solutia este adesea foarte simpla. Ai fi probabil uluita sa descoperi ca majoritatea problemelor din relatii nu izvorasc din chestiunile mari, de nerezolvat. Ci adesea provin din nestiinta. Din neintelegeri simple si care pot fi evitate. Din momente de „iluminare“ care nu s-au produs.
Cu cat il vei intelege mai bine pe barbatul din viata ta, cu atat il vei putea sprijini si iubi in felul in care el are nevoie sa fie iubit.

Despre autor

Shaunti Feldhahn si-a inceput cariera ca analist pe Wall Street, inainte de a deveni cercetator social, autoare de bestselleruri si vorbitoare de nivel international. In prezent, Shaunti isi foloseste abilitatile analitice pentru a investiga adevarurile profunde despre oameni, care le pot schimba radical relatiile, atat acasa, cat si la locul de munca.
Cartile ei (inclusiv cateva in coautorat cu sotul, Jeff) sunt cunoscute pentru momentele lor „aha“ si capacitatea lor de a transforma mentalitati! Aceste carti inovatoare, inclusiv seria Doar pentru barbati si Doar pentru femei, s-au vandut in peste 3 milioane de exemplare, in 25 de limbi.
Shaunti vorbeste frecvent in cadrul mai multor evenimente organizate de diferite corporatii sau universitati, la intalniri pentru femei in biserici, tabere pentru tineri, seminarii si (adesea, impreuna cu Jeff) la conferinte pe teme de familie si relatii de casatorie.
In calitate de comentator mass-media, cercetarile lui Shaunti sunt dezbatute in diverse emisiuni si podcasturi precum „Radio Family Life“, „Focus on the Family“, „New York Times“ si revista „Cosmopolitan“.
Shaunti si sotul ei Jeff locuiesc in Atlanta.

Cuprins

Multumiri   15

1. Aprinderea beculetului   19
Cum am inteles ceea ce nu stiam despre barbati

2. Dragostea ta nu este de ajuns   33
De ce respectul tau inseamna chiar mai mult pentru el decat afectiunea ta

3. Un spectacol de-o viata   65
De ce domnul Sarmant arata atat de impresionant, insa se simte ca un impostor?

4. Ganditorul   87
Cand retragerea in sine inseamna de fapt regasirea

5. Povara cea mai grea   109
Felul in care nevoia lui de a se ingriji de familie il impovareaza si de ce ii place acest lucru

6. Sexul schimba totul   125
De ce sexul descatuseaza emotiile unui barbat
(Ghici cine are cheia?)

7. Cel care pastreaza dosarul cu poze   143
De ce este atat de dificil pentru el sa nu se uite si atat de greu sa uite ceea ce a vazut

8. Ciocolata, flori, seductie   173
De ce acest Romeo timid al tau chiar isi doreste romantismul?

9. Adevarul despre grija pentru propria persoana   193
De ce exteriorul meu conteaza in interiorul lui

10. Cuvinte pentru inima ta   213
Ce-si doreste cel mai mult sotul tau ca tu sa stii despre el

Aprecieri

„Citeste orice carte ce constituie obiectul cercetarii lui Shaunti Feldhahn! De fapt, fa mai mult decat sa citesti: studiaza! Capacitatea ei de a pune intrebarile potrivite, de a gasi raspunsurile potrivite si de a comunica rezultatele in mod clar si practic face din ea un cercetator inzestrat. Continutul cartii ei indruma si schimba vieti.“
-- Emerson Eggerichs, doctor, autorul cartii bestseller Dragoste si respect

„Aceasta este o carte pe care o ofer si o recomand ca fiind cea mai buna pe aceasta tema. Shaunti Feldhahn are capacitatea rara de a face o munca de cercetare impecabila si de a-si face publice apoi descoperirile intr-un mod incredibil de practic. Din fiecare pagina ai ceva de invatat.“
-- Jim Burns, doctor, presedintele blogului HomeWord; autor al cartii Creating an Intimate Marriage

„Esti pregatita pentru o lectura care-ti va deschide ochii? Shaunti Feldhahn ofera un munte de informatii pentru orice femeie care doreste sa-i inteleaga pe barbati la un nivel mai profund.“
--Dr. Les si Leslie Parrott, Seatle Pacific University; autori ai cartii Love Talk

Nr. pagini: 220

Dimensiune: 14. 5 x 21 cm

Coperta: flexibila

An aparitie: 2022

Te-ar mai putea interesa...