Dumnezeu si cultura, de D.A. Carson si J. Woodbridge

Eseuri scrise in onoarea lui Carl F.H.Henry Scrisa in onoarea lui Carl F. H. Henry cu ocazia celei de a optzecea aniversari a zilei sale de nastere, eseurile din Dumnezeu si cultura analizeaza mai multe fatete ale culturii contemporane si reflecta intele...

40.00 Lei

Eseuri scrise in onoarea lui Carl F.H.Henry

Scrisa in onoarea lui Carl F. H. Henry cu ocazia celei de a optzecea aniversari a zilei sale de nastere, eseurile din Dumnezeu si cultura analizeaza mai multe fatete ale culturii contemporane si reflecta intelegerea unor ganditori profunzi pe marginea problemelor abordate.

Coordonarea editoriala a volumului de fata este asigurata de doua nume sonore in lumea evanghelica americana de astazi: distinsul profesor de Noul Testament de la Trinity Evangelical Divinity School, Deerfield, Illinois, dr. D. A. Carson, si dr. John D. Woodbridge, profesor de istoria Bisericii la Trinity Evangelical Divinity School.

Acum, cand dr. Carl F. H. Henry sta in prezenta Domnului pe care L-a slujit cu credinciosie si cu o deosebita probitate intelectuala din tineretea lui, cuvintele lui Stanley J. Grenz, un alt mare teolog pe care Domnul l-a chemat la El, se constituie ca un omagiu bine meritat de acela care este recunoscut unanim drept un deschizator de drumuri in teologia americana de astazi:
"Intr-un sens, Carl F. H. Henry a fost acela care a initiat abordarea erudita in miscarea evanghelica. Lucrarea lui, Uneasy Conscience of Modern Fundamentalism (1947) a fost un adevarat sunet de goarna pentru conservatorii teologici, indemnandu-i sa-si paraseascã izolarea autoimpusa si sa introducã convingerile biblice in arena culturii moderne. Acest volum se constituie ca un omagiu pe deplin cuvenit unui ganditor evanghelic care de-a lungul unei cariere exceptionale a fost un model in ce priveste angajamentul intelectual, la care i-a chemat cu insistenta si pe alþii. [...] Publicarea volumului "God and Culture" este o dovada vie ca viziunea lui Carl F. H. Henry i-a captivat nu numai pe colegii sai, ci si urmatoarea generatie de eruditi evanghelici."

STANLEY J. GRENZ
Carey Regent College

Te-ar mai putea interesa...