Educatia copilului neastamparat, de Claudia & David Arp

Copiii cu personalitate puternica au nevoie de parinti fermi. Nu ma poti obliga! Ce vrea sa spuna copilul tau cand striga: "Nu ma poti obliga!" sau "Uita-te la mine!"? Un copil temperamental ii poate face si pe cei mai buni parinti sa se simta nepregati...

39.90 Lei

Copiii cu personalitate puternica au nevoie de parinti fermi.

Nu ma poti obliga!

Ce vrea sa spuna copilul tau cand striga: "Nu ma poti obliga!" sau "Uita-te la mine!"? Un copil temperamental ii poate face si pe cei mai buni parinti sa se simta nepregatiti, frustati si complet invinsi.
Bazandu-se pe un studiu international, la care au participat parinti, autori si experti in psihologia familiei, David si Claudia Arp au identificat opt dintre cele mai des intalnite "strigate" ale copilului temperamtal si incapatanat.
Pe paginile acestei carti remarcabile, ei scot la iveala ce inseamna de fapt aceste strigate si cum le putem raspunde, indrumandu-i cu incredere pe copii inspre maturitate.
Daca esti in cautare de sfaturi practice, de idei pline de sensibilitate si speranta pentru cresterea unui copil sanatos din punct de vedere emotional, aceasta carte este pentru tine.
Cu umor, creativitate si ultimele descoperiri ale stiintei, sotii Arp iti vor arata cum sa dezvolti strategii profitabile atat pentru tine, cat si pentru copilul tau. Ajutorul chiar a sosit!

Claudia si David Arp, licentiati in asistenta sociala, sunt fondatorii organizatiei Marriage Alive International. Casatoriti de patruzeci de ani, sotii Arp au trei baieti si cinci nepoti. De douazeci si sapte de ani sunt implicati in consilierea maritala. Ei locuiesc in Statele Unite, dar isi desfasoara activitatea de consiliere si in Europa. Sunt autorii a peste 20 de carti de renume in acest domeniu si a nenumarate articole in publicatii periodice.
"Originali, practici, motivatori, dar si cu un dezvoltat simt al umorului" -- o descriere succinta a familiei Arp, ce imbina o pregatire temeinica in domeniul consilierii maritale, dar si al educatiei, cu o experienta vasta, atat profesionala, cat si personala, ei fiind recunoscuti ca autoritati in domeniu nu numai in cercurile crestine.

Cuprins

MULTUMIRI

INTRODUCERE
"Ajutor, sunt parintele unui copil temperamental!"

PRIMUL STRIGAT:
Uita-te la mine!"
Care inseamna de fapt: "Te rog sa ma intelegi."

AL DOILEA STRIGAT:
"Am facut bine?"
Care inseamna, de fapt: "Incurajeaza-ma. Cauta aspectele pozitive."

AL TREILEA STRIGAT:
"Nu ma asculti!"
Care inseamna, de fapt: "Asculta-ma, vorbeste-mi."

AL PATRULEA STRIGAT:
"Vreau sa fac asa cum doresc eu!"
Care inseamna, de fapt: "Invata-ma sa cooperez."

AL CINCILEA STRIGAT:
"Nu ma poti obliga!"
Care inseamna, de fapt: "Pune-mi limite; disciplineaza-ma."

AL SASELEA STRIGAT:
"Te urasc!"
Care inseamna, de fapt: "Ajuta-ma sa fac fata maniei si frustrarii mele."

AL SAPTELEA STRIGAT:
"Nu vreau!"
Care inseamna, de fapt: "Da-mi ocazia sa-mi dezvolt simtul responsabilitatii."

AL OPTULEA STRIGAT:
"Sunt deja mare!"
Care inseamna, de fapt: "Indruma-ma spre maturitate."

INCHEIERE
Mentinerea sanatatii mintale a parintilor

ANEXA 1
Caracteristici ale grupelor de varsta

ANEXA 2
Ce fel de parinte esti?

ANEXA 3
Cum sa supravietuiesti in urma sedintelor cu parintii!

NOTE