Epistola catre Evrei, de David Gooding

AUTOR: Dr. David Gooding, fost profesor de greacă Vechiului Testament la Universitatea Queen's din Belfast, este cunoscut în multe tări ale lumii pentru modul său nou şi extrem de practic de abordare a Scripturii. Editura LOGOS o...

59.90 Lei

stoc epuizat

AUTOR: Dr. David Gooding, fost profesor de greacă Vechiului Testament la Universitatea Queen's din Belfast, este cunoscut în multe tări ale lumii pentru modul său nou şi extrem de practic de abordare a Scripturii. Editura LOGOS oferă cititorilor români toate comentariile scrise de autor pînă la această oră - Luca, Evrei, Ioan 13-17 şi Faptele Apostolilor.

SUBIECT: Temele majore ale Epistolei către Evrei în lumina conexiunilor epistolei cu istoria, profeţia, poezia şi ritualul vetero-testamental.

REZUMAT: Epistola către Evrei este considerată, în general, una dintre cele mai dificile cărţi ale Bibliei. Cu toate acestea, comentariul de faţă se va dovedi un ghid practic, accesibil şi apropiat de viaţă, cît şi o lectură captivantă. Scris într-un stil direct, personal, el elucidează mesajul profund al epistolei şi-i face cunoscute cititorului implicaţiile sale adînci pentru individ şi pentru biserică. Ceea ce are de spus îl va stimula pe cititor să se angajeze în explorarea mai detaliată a comorilor ascunse în Evrei.

Conceput ca un fel de hartă a epistolei, comentariul este scris în primul rînd pentru cei care încearcă să înteleagă temele majore ale epistolei. Departe de a fi un dezavantaj, posibilitatea de a scrie fără constrîngerile unui comentariu formal îi îngăduie autorului să exploreze domeniile bogate ale istoriei, profeţiei, ritualului şi poeziei Vechiului Testament, din care epistola şi-a extras atît de multe din învăţăturile ei. Mai presus de toate, dr. Gooding urmăreşte în cartea sa să-l ajute pe cititor să vadă slava lui Isus Hristos, splendoarea revelaţiei supreme a lui Dumnezeu în Fiul Sau, care eclipsează simbolurile şi ritualurile „copilăriei spirituale“, înlocuindu-le cu realităţile vieţii de om matur - viaţa vesnică în Hristos.