Excludere si imbratisare, de Miroslav Volf

Îi suntem îndatoraţi lui Miroslav Volf pentru enorma sa contribuție adusă la subiectul reconcilierii. Cartea sa, Excludere și îmbrățișare, este profundă și captivantă totodată, splen...

61.90 Lei

Îi suntem îndatoraţi lui Miroslav Volf pentru enorma sa contribuție adusă la subiectul reconcilierii. Cartea sa, Excludere și îmbrățișare, este profundă și captivantă totodată, splendidă și transformatoare, ne însufleţeşte și ne smerește în egală măsură. Ea explică sensul crucii pentru societatea multiculturală, multietnică și complexă în care trăim azi și ridică întrebări pe care teologii evanghelici mai degrabă le ocolesc. Ea analizează ce presupune să trăiești o viață creștină autentică într-o comunitate divizată. Volf ne-a convins să răspundem la marea nevoie de reflecție adâncă și explicație concretă a dimensiunii sociale și politice a conceptelor noastre biblice care vor permite bisericilor să fie agenți ai păcii și ai reconcilierii într-o lume violentă și conflictuală. Contribuția lui Volf la tema reconcilierii este o combinație rară de excelență academică și spiritualitate biblică autentică, înrădăcinate în istoria răscumpărătoare a lui Hristos. Oricine citește cartea aceasta va fi nu doar îmbogățit, ci și încurajat să urmeze exemplul Celui Crucificat.

Prof. univ. dr. Corneliu Constantineanu
Rector, Institutul Teologic Penticostal, București


Lucrarea prof. Miroslav Volf, Excludere și îmbrățișare, este una dintre cele mai penetrante cărți scrise în ultimul sfert de veac. Este unul dintre acele tomuri, rar întâlnite, la care trebuie să te reîntorci, din nou și din nou, pentru a beneficia pe deplin de bogăția lui. Vrei să înveți cum să te raportezi la dușmani? Citește această carte! Vrei să fii cu adevărat un om al păcii? Aplică această carte! Vrei să dezvolți tu însuți un argument teologic relevant? Studiază această carte! Vrei să fii copleșit de nemărginirea iubirii reconciliante a lui Dumnezeu? Pornește, împreună cu Miroslav Volf, într-o călătorie intelectuală și spirituală al cărei impact va fi, fără îndoială, profund și de neuitat!

Conf. univ. dr. Marcel V. Măcelaru
Institutul Teologic Penticostal, București


La momentul publicării, acest volum premiat şi cu impact internaţional a fost aclamat drept „cartea deceniului”. Între timp, a ajuns să fie numit „una dintre cele mai marcante cărţi ale secolului”. A atras atenţia comunităţilor religioase, academice şi politice din toată lumea, datorită unui diagnostic pertinent şi interdisciplinar al celei mai adânci cauze a dramei umanităţii, în această lume impregnată de excludere, ură şi violenţă. Elaborând firul unei analize excepţionale, Volf pune faţă în faţă, într-un spirit profetic, aceste realităţi disperate cu o viziune răscumpărătoare pornind de la noi valori, fundamentate pe teologia crucii. Mai mult, Volf ne conduce şi spre o practică a unor politici şi principii, fundamentate teologic, ale speranţei şi ale vieţii unei umanităţi reconciliate şi înfloritoare.

Prof. univ. dr. Peter Kuzmič
Rector, Evanđeoski Teološki Fakultet, Osijek, Croaţia


Această carte reprezintă o contribuție majoră la teologia politică actuală. Născută din suferințele poporului său din Balcani, temeinic ancorată în Biblie și orientată spre un viitor cu o umanitate înnoită, e o mărturie minunată despre Dumnezeul care iartă și care nu-Și amintește pe vecie, ci creează o comunitate nouă, unde nu va exista vrăjmășie. Nu există teologie mai bună de atât pentru contextul actual al vieții și al morții.

Jürgen Moltman,
Universitatea din Tübingen


Excludere și îmbrățișare reprezintă o analiză uimitor de inteligentă a celei mai dificile provocări cu care se confruntă creștinismul zilelor noastre: cum trebuie înțeleasă înstrăinarea insurmontabilă a oamenilor din lumea în care trăim, o înstrăinare întemeiată pe stranietatea celuilalt, pe amintirea tribală a unor răutăți străvechi şi pe autoamăgirea tuturor grupurilor – chiar şi a celor mai persecutate – aflate în conflict. O încântătoare împletire de teologie subtilă, viziune istorică și sensibilitate umană, această carte este îmbogățită și de moștenirea identitară multietnică a autorului ei.

Lewis Smedes,
Fuller Theological Seminary


Dr. Miroslav Volf este profesor de teologie Henry B. Wright la Yale Divinity School și director fondator al Centrului Yale pentru Credință și Cultură. Este cunoscut pe plan internațional pentru lucrările sale de teologie sistematică, etică și reconciliere. Cariera academică și internațională a profesorului Volf este marcată de ample lucrări de cercetare, publicații premiate, conferințe de prestigiu, preocupări interdisciplinare inovatoare și inițiative de reconciliere marcante. Cartea sa, Excludere şi îmbrăţişare, a fost premiată cu Grawemeyer Award in Religion în 2002 și inclusă de „Christianity Today” în primele 100 cele mai importante cărți religioase ale secolului XX.

Dintre cărțile sale de referință amintim: A Public Faith. On How Followers of Christ Should Serve the Common Good (2011); Against the Tide. Love in a Time of Petty Dreams and Persisting Enmities (2009); The End of Memory. Remembering Rightly in a Violent World (2006); Free of Charge. Giving and Forgiving in a Culture Stripped of Grace (2005); After Our Likeness. The Church as an Image of the Triune God (1998); Work in the Spirit. Toward a Theology of Work (1991).