Exegeza naratiunilor biblice, de Silviu Tatu

Lucrarea isi propune sa introduca cititorul in analiza literara a unui text antic cu o reputatie si o istorie neechivalata, Vechiul Testament. Obiectul de studiu il constituie naratiunea biblica, un set de texte cu personalitate proprie, covarsitor canti...

21.90 Lei

Lucrarea isi propune sa introduca cititorul in analiza literara a unui text antic cu o reputatie si o istorie neechivalata, Vechiul Testament.

Obiectul de studiu il constituie naratiunea biblica, un set de texte cu personalitate proprie, covarsitor cantitativ in literatura biblica.

Procedura aplicata a fost inspirata de studiile recente din domeniul pragmaticii si analizei discursului.

Tehnica de lucru este elaborata pe parcursul mai multor capitole, etapa cu etapa, vizand consolidarea unor deprinderi exegetice extrem de folositoare in procesul de interpretare, care urmeaza de regula exegezei.

Integrarea interpretarii procesului de exegeza este sugerata de acrostihul D.I.S.E.C.T.I.A., care sintetizeaza, in opinia autorului, cele opt etape ale cercetarii atente si minutioase a Sfintei Scripturi. Desi creata ca lucrare de specialitate, aparatul auxiliar este menit a facilita studiul individual si a media interactiunea fertila a oricarui cititor interesat cu literatura narativa a Bibliei.