Familii din Biblie, vol 1, de Iosif Anca

Familia a aparut ca o incununare a creatiei, iar modelul ei este valabil pana la sfarsitul istoriei omului pe pamant. Dupa acel moment, toti cei mantuiti vor trai definitiv in marea si fericita familie a lui Dumnezeu. Avand in vedere unitatea si continuit...

12.00 Lei

stoc epuizat

Familia a aparut ca o incununare a creatiei, iar modelul ei este valabil pana la sfarsitul istoriei omului pe pamant. Dupa acel moment, toti cei mantuiti vor trai definitiv in marea si fericita familie a lui Dumnezeu. Avand in vedere unitatea si continuitatea acestui organism pe de o parte si complexitatea si valabilitatea li pe de alta, am primit indemnul si continutul necesar acestui studiu care scoate in evidenta familia in diferitele ei ipostaze.

Astfel am luat familia lui Adam si Eva numind-o "cea dintai familie", caci prin ei s-a fondat familia, ei fiind protoparintii nostri. Am prezentat familia lui Avraam ca fiind "familia credintei", caci ei au fost modelul real si simbolic al credintei. Acest prim volum se incheie cu "Familia la Cortul Intalnirii", familia levitului Elcana, o familie prezentata in Scripturi numai in relatia lor cu Cortul Domnului.

Pentru ca in familie se traiesc mari biruinte, dar tot aici se pot inregistra mari infrangeri, familiile prezentate nu sunt desavarsite in intreaga lor activitate, iar Biblia le prezinta asa cum au fost. Dar se observa ca in pofida unor nerealizari temporare familiile credincioase au inscris pagini in care straluceste Slava lui Dumnezeu, cel care a conceput si sustinut familia. Aici este evidenta realitatea "Familiei in incercare", familia lui Iov.

Cred ca studierea atenta a acestor situatii diferite poate sa constituie o piatra de hotar si de ajutor pentru cei carora le este dat in drumul spre Imparatia Cereasca sa calatoreasc intr-un grup, ce se numeste ata de placut "familie".

Cuprins:

Cea dintai familie
Familia salvata de la potop
Familia credintei
Familia misionara
Familia in incercare
Familia in bogatie si slava
Familia neprihanita
Familia la Cortul Intalnirii