Faptele Apostolilor - credinciosi adevarului, de David Gooding

AUTOR: Dr. David Gooding, fost profesor de greacă Vechiului Testament la Universitatea Queen's din Belfast, este cunoscut în multe tări ale lumii pentru modul sau nou şi extrem de practic de abordare a Scripturii. Editura LOGOS ofera ...

64.90 Lei

stoc epuizat

AUTOR: Dr. David Gooding, fost profesor de greacă Vechiului Testament la Universitatea Queen's din Belfast, este cunoscut în multe tări ale lumii pentru modul sau nou şi extrem de practic de abordare a Scripturii. Editura LOGOS ofera cititorilor români toate comentariile scrise de autor pînă la această oră - Luca, Evrei, Ioan 13-17 şi Faptele Apostolilor.

SUBIECT: Temele majore ale cărţii Faptele Apostolilor cu un accent special pe relevanţa ei modernă şi evidenţierea mesajului Evangheliei.

REZUMAT: Lumea în care trăim nu diferă în mod esenţial de lumea primului secol, ci, dimpotrivă, devine pe zi ce trece tot mai asemănătoare ei. În acest context, Faptele Apostolilor ne dau un puternic îndemn tăcut de a ne cerceta deschis pe noi înşine, ca să vedem dacă creştinismul pe care îl reprezentăm şi Evanghelia pe care o propovăduim nu sunt compromise şi sunt cele instaurate de apostolii Domnului nostru Isus Hristos.

Sub valul crescînd al descoperirilor ştiinţifice şi tehnice moderne, capacitatea oamenilor de a reţine cunoştinţele despre trecut e, uşor de înteles, din ce în ce mai mică. Concepţia lor este astfel în pericol de a deveni, din punct de vedere istoric, parohială, iar cunoştinţele lor despre esenţa creştinismului istoric sunt atît de nesigure, încît pot ajunge, fără voie, să considere drept evanghelie creştină forme de creştinism din care lipseşte tocmai esenţa Evangheliei.

Speranţa autorului este că acest nou studiu al Faptelor Apostolilor îi va ajuta pe mulţi cititori să regăsească, daca e cazul, gloria, bogaţia şi minunăţia Evangheliei pe care Domnul înviat din morţi le proclamă încă lumii prin inspirata operă a lui Luca. El nu se adresează experţilor în învăţătura Noului Testament, ci publicului larg, inteligent şi aplecat spre cugetare.

Te-ar mai putea interesa...