Fata din castel, de Christoph Von Schmid

Dragostea fierbinte a unei fiice pentru tatal intemnitat, ii va ajuta pe copiii de toate varstele sa inteleaga ca, desi unele circumstante sunt nefavorabile noua, Dumnezeu le poate intoarce spre binele nostru. * * * Atat caracterul plin de generozitate,...

16.90 Lei

Dragostea fierbinte a unei fiice pentru tatal intemnitat, ii va ajuta pe copiii de toate varstele sa inteleaga ca, desi unele circumstante sunt nefavorabile noua, Dumnezeu le poate intoarce spre binele nostru.

* * *

Atat caracterul plin de generozitate, gingasie si modestie al Rozei, eroismul si sacrificile ei pentru salvarea tatalui, cat si credinciosia, neprihanirea si demnitatea cavalerului Edelbert sunt dovezi de netagaduit ale adevarului din Proverbe 16:7: "Cand sunt placute Domnului caile cuiva, ii fa e prieteni chiar si pe vrajmasii lui." Mii de situatii, aparent fara importanta, se ivesc in vietile noastre fara ca noi sa le bagam in seama, dar in providenta Lui, Dumnezeu se foloseste de ele pentru a ne arata dreptatea, maretia si dragostea Lui.

Aurel Antimie

* * *

In lumea noastra corupta, plina de o literatura care portretizeaza laudativ toate formele de stricaciune si de rau, aparitia unor carti care ne infatiseaza personaje nobile, tineri si tinere, barbati si femei de caracter, cu actiuni pline de noblete, ne vine ca o briza de aer proaspat, ca o zi insorita de primavara, plina de viata noua si de frumusete. Tineretul de astazi si intreaga noastra societate are nevoie de modele diferite, are nevoie de o literatura care infatiseaza personaje pline de puritate morala, care inving raul prin bine, care stralucesc chiar si in saracie si in tragedie, care pretuiesc corectitudinea, adevarul si puritatea mai mult chiar decat viata. Colectia Carti Rare ne aduce aceasta frumusete din epoci trecute si din medii sociale modelate de Biblie, adica de Cuvantul lui Dumnezeu. Salutam cu entuziasm aceasta colectie si o recomandam cu cea mai mare caldura.

Prof. Dr. Iosif Ton