Frumusetea sfinteniei (Levitic)

Autor: Philip Eveson

Leviticul este una dintre cartile Bibliei cel mai putin citite si intelese. Continutul lui ni se poate parea plictisitor si neimbietor. Oare de ce am dori sa studiem o carte care incepe si se sfarseste cu jertfe de animale si ne prezinta detalii referitoa...

58.00 Lei

Leviticul este una dintre cartile Bibliei cel mai putin citite si intelese. Continutul lui ni se poate parea plictisitor si neimbietor. Oare de ce am dori sa studiem o carte care incepe si se sfarseste cu jertfe de animale si ne prezinta detalii referitoare la legile de purificare si practicile preotesti? Raspundem in priul rand prin a spune ca Leviticul face parte din Cuvantul lui Dumnezeu.

Cartea ne prezinta ceea ce este adevarat si de un folos vesnic pentru vietile noastre. Lucrurile care s-au intamplat in Israel in vremea Vechiului Testament sunt simboluri ale unei mantuiri reale de care noi ne bucuram in Cristos. Asemenea lui Israel din vechime, si noi trebuie sa ne amintim in permanenta cine este Dumnezeu, cum trebuie s ane apropiem de El si sa ne inchinam Lui si cum sa ne traim viata ca popor al Sau intr-un mediu care ne este potrivnic.

In acelasi timp, Leviticul, in maniera sa specifica, ne indreapta privirile spre Acela care a venit sa ne mantuiasca de pacatele noastre si sa ne aduca la Dumnezeu. Fara cartea Leviticul nu putem intelege moartea lui Cristos si lucrarea Sa preoteasca infaptuita in locul nostru. Fara aceasta carte nu putem intelege nici numeroasele referinte din Noul Testament la curatare, sfintire, puritate si separare. Aceasta este cartea din care Isus a citat cea de a doua mare porunca: „ Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”.

Pagini: 328 pagini
Format 16.4 x 21 cm
Data publicarii: NU
Autor: Philip Eveson
Editura: NU
Limba: română