Făuritori de cultură: Recuperarea vocației noastre de a crea

Autor: Andy Crouch

Să lărgim orizonturile posibiluluiNu este suficient să condamnăm cultura. După cum nu este suficient să o criticăm, să o copiem sau doar să o consumăm. Singura modalitate de a schimba cultura este să creăm cultură.Andy Crouch declanșează ...

75.00 Lei

Să lărgim orizonturile posibilului

Nu este suficient să condamnăm cultura. După cum nu este suficient să o criticăm, să o copiem sau doar să o consumăm. Singura modalitate de a schimba cultura este să creăm cultură.

Andy Crouch declanșează un manifest înviorător, lansându-le creștinilor chemarea de a fi făuritori de cultură. Cultura este ceea ce realizăm din lume, atât în sensul de a crea artefacte culturale, cât și în sensul de a înțelege lumea în care trăim. Făurind un scaun sau o omletă, dând naștere unui limbaj sau promulgând legi, luăm parte alături de Dumnezeu la procesul de creare și transformare a culturii.

Această carte de referință este epigraful unei noi generații de creștini făuritori de cultură. Și tu ești chemat să renunți la a fi simplu consumator și să devii făuritor de cultură.

„În Făuritori de cultură, Andy Crouch ne oferă o viziune asupra creativității care nu este rezervată doar celor care practică marea artă, ci care dezvăluie demnitatea celor mai obișnuite tipuri de creație culturală. Este o înțelegere transformatoare care inspiră la acțiune și – în fața eșecurilor aproape inevitabile – la perseverență. În cele din urmă, creativitatea culturală nu este un dar pe care îl deținem, îl exersăm și îl dezvoltăm cu neliniște, ci unul pe care îl primim și îl cultivăm … și prin care ajungem să cunoaștem harul.”
-- DAVID NEFF, fost redactor-șef și vicepreședinte al Christianity Today Media Group

Făuritori de cultură este una dintre puținele cărți care duce discuția despre creștinism și cultură la un nou nivel. Este o combinație rară de teorie și practică; definițiile sale sunt nuanțate, dar nu abstracte, și atinge tot felul de echilibre fine. O recomand cu multă căldură.”
-- TIM KELLER, pastorul-fondator al Bisericii Prezbiteriene Redeemer, New York City, și autorul cărții Argument pentru Dumnezeu

Despre autor:

ANDY CROUCH este membru al organizației Praxis (www.praxislabs.org), în cadrul căreia activează ca mentor și profesor. În perioada 2012-2016, Andy a fost editor-șef la Christianity Today. Este de asemenea autorul cărților Playing God și Familia tehno-inteligentă. În prezent, Andy locuiește împreună cu familia în Swarthmore, Pennsylvania.

Pagini: 346 pagini
Format 15 x 23 cm
Data publicarii: 2023
Autor: Andy Crouch
Editura: NU
Limba: română