Acest roman ne oferă șansa să încercăm, prin lentilele scriitoarei, să privim luea, și să ne tratăm atât de prezbitismul care ne îndepărtează de aceasta, cât și de miopia care ne împiedică să o contemplăm în adevărata-i perspectivă... În contrast cu o cultură a morții care ne învăluie tot mai mult, proza Ligiei proclamă noblețea vieții ca dar, indiferent de performanța pe care o realizează persoana binecuvântată de Dumnezeu cu suflare de viață.
Cristi Țepeș - redactor TVR1 România
Cu mare plăcere am citit această carte. Și pentru că orice bucurie merită a fi împărtășită, am ales s-o lecturez pe unde radio. Handicapul conștiinței a avut un efect, cred eu, extraordinar asupra ascultătorilor, care au râs și au plâns alături de personajele cărții. Mai mult chiar, povestea i-a ajutat să înțeleagă faptul că Dumnezeu transformă chiar și cea mai î,pietrită inimă și poate vindeca chiar și cel mai grav handicap, acela al conștiinței.
Cristina Giurgiu - Radio Vocea Evangheliei
Ligia Seman locuiește în Hunedoara împreună cu Tibi, soțul ei, și cele două fete, Ruth și Rebeca. Romanele sale, Funiile dragostei, Handicapul conștiinței, Tragedie și triumf și Domnind peste împrejurările vieții, un studiu devoțional pentru femei - s-au bucurat de un real succes, fiind apreciat în mod deosebit de cititori. Autoarea este invitată să vorbească la seminare și conferințe în țară și diaspora.