Hristos, Fiul etern, de A.W.Tozer

Predici din Evanghelia dupa Ioan, capitolele 1-3. Gloria Lui sta in faptul ca El era dragoste desavarsita intr-o lume lipsita de dragoste; ca El era curatie desavarsita intr-o lume necurata; ca El era blandete desavarsita intr-o lume aspra si artagoasa. ...

14.90 Lei

Predici din Evanghelia dupa Ioan, capitolele 1-3.

Gloria Lui sta in faptul ca El era dragoste desavarsita intr-o lume lipsita de dragoste; ca El era curatie desavarsita intr-o lume necurata; ca El era blandete desavarsita intr-o lume aspra si artagoasa. El era smerenie desavarsita intr-o lume in care fiecare om isi cauta propriul interes. Era mila nemarginita si de neinteles intr-o lume cruda si nemiloasa. El era in intregime bunatate dezinteresata intr-o lume plina de egoism. Ceea ce a facut El a fost minunat; ce a spus si a invatat a fost extraordinar; insa ceea ce era, Cuvantul vesnic intrupat, a incoronat tot ce a facut si a spus.

As vrea mai degraba sa imi pierd un picior si sa schiopatez tot restul vietii, decat sa imi pierd sensibilitatea fata de Dumnezeu, fata de glasul Lui si fata de lucrurile spirituale. Oh, vreau sa pastrez lucrul acesta in mine, in sufletul meu!

Aceasta este tragedia omenirii, fratii mei! Noi L-am respins din inimile noastre, fiindca vrem neaparat sa facem ce vrem noi.

Orice lucru este gresit pana cand Isus nu il pune in ordine!

Sunt foarte indurerat de faptul ca crestinismul devine o religie a grupurilor de discutie. Problema este ca oamenilor din ziua de azi le place sa se adune sa discute despre religie, dar nu sa se pocaiasca. Parerea mea este ca cinci minute pe genunchi cu Dumnezeu, in sinceritate deplina, te vor apropia mai mult de Domnul si de adevar decat toate grupurile de discutii din lume. Cu cat ne indepartam mai mult de cruce, cu cat ne indepartam mai mult de pocainta, cu atat alergam mai mult la grupuri si discutii la mese rotunde.

Frate, doar stai singur cu Isus pentru un timp; lasa-ti cei doi genunchi sa ia contact cu pamantul, si sa nu-ti fie teama sau rusine sa stai acolo un timp.

Amintiti-va ca daca un om ar fi avut abilitatea de a se ridica si de a crea brazi, lacuri si dealuri, si nu ar fi fost un om bun, un om bun in intregime, tot nu ar avea nicio valoare inaintea lui Dumnezeu! si sa ne amintim, de asemenea, ca daca un om este bun, daca este in intregime bun si nu are nicio putere de a face vreo minune sau vreo lucrare mareata, el ramane in continuare una dintre comorile cele mai pretuite ale lui Dumnezeu. Dumnezeu ii va scrie numele pe mainile Lui, fiindca ceea ce cauta El este bunatatea.

Daca am putea face un calcul, s-ar vedea ca multimi de barbati si femei merg la biserica fara a avea o dorinta autentica de a intra in comuniune cu divinitatea. Ei nu vin sa se intalneasca cu Dumnezeu si sa se desfete in prezenta Sa. Ei nu vin sa auda ceva din acea lume eterna de sus!

Nu cred ca as putea sa imi plec genunchii inaintea unui Dumnezeu pe care ar trebui sa-L apar. Nu m-as putea oferi vreodata unui Dumnezeu care ar avea nevoie de mine, fratilor. Daca El ar avea nevoie de mine, nu L-as putea respecta, si daca nu L-as putea respecta, nu m-as putea inchina Lui. N-as putea niciodata sa ma plec si sa spun: „Tata, stiu ca lucrurile sunt dificile pentru Tine in vremurile acestea. stiu ca modernismul creeaza probleme sfintilor si comunismul este o amenintare serioasa pentru imparatie. Dumnezeule, stiu ca Tu chiar ai nevoie de ajutorul meu, asa ca ma daruiesc tie.”

Lucrul cel mai important pe care il avem de facut nu este sa argumentam cu generatia noastra, si nici sa convingem sau sa dovedim. Cu declaratia noastra, „Asa vorbeste Domnul”, il facem pe Dumnezeu responsabil de rezultat.

Daca a fost vreodata un ceas in care biserica a avut mai multa nevoie de oameni curajosi cu viziune profetica, atunci acesta este ceasul! Predicatori si pastori? Ei pot iesi din scolile noastre asa cum ies automobilele de pe banda rulanta de asamblare. Dar profetii? Unde sunt ei? Barbatii simpli, smeriti si curajosi care sunt gata sa-L slujeasca si sa-L astepte pe Dumnezeu in taceri indelungate, care asteapta sa auda ceea ce le spune Dumnezeu inainte de a merge sa vorbeasca lumii – acestia nu se arata prea des. Dar cand o fac, ei cauta doar sa L glorifice pe Dumnezeul lor si pe Hristosul Lui!

 

Cuprins

Introducere: Ganduri despre misticismul lui Ioan, apostolul
1. Mare este misterul
2. Dumnezeu aratat in trup
3. Dumnezeul existent in El insusi
4. Eternitatea in inima omului
5. Planul de rascumparare
6. Dragostea divina intrupata
7. Intentia divina
8. Desemnarea divina
9. Esenta credintei
10.Darul vietii vesnice