Și toți s-au umplut de Duhul Sfânt. Contribuții teologice la înțelegerea lucrării Duhului Sfânt

Volumul, editat de dr. Ioan Brie și dr. Dragoș Ștefănică, este o lucrare de teologie comparată, a cărei temă este lucrarea Duhului Sfânt – cu o atenție deosebită acordată învățăturii despre botezul cu Duhul Sfânt. Pri...

90.00 Lei

Volumul, editat de dr. Ioan Brie și dr. Dragoș Ștefănică, este o lucrare de teologie comparată, a cărei temă este lucrarea Duhului Sfânt – cu o atenție deosebită acordată învățăturii despre botezul cu Duhul Sfânt. Printre autorii volumului se numără teologi penticostali, dar și teologi provenind din alte spații confesionale, care prezintă, fiecare, viziunea propriei tradiții teologice privitoare la botezul cu Duhul Sfânt. Cititorul va putea descoperi, în paginile cărții, perspectivele catolică, protestantă (luterană), baptistă, creștină după evanghelie, respectiv perspectiva Mișcării Noua Reformă Apostolică, la care se adaugă șapte articole reprezentative pentru teologia penticostală.
 
„Deși a trecut o sută de ani de Mișcare penticostală în România, iar persoana și lucrarea Duhului Sfânt au fost în centrul atenției teologilor și a credincioșilor penticostali în tot acest timp, doctrina pneumatologică este departe de a-și fi epuizat temele ce merită în continuare explorate cu atenție. De aceea nădăjduim că și volumul de față va contribui la echiparea teologică a slujitorilor Bisericii și a tuturor credincioșilor interesați de o înțelegere mai profundă a acestei experiențe spirituale binecuvântate, pe care penticostalii o numesc botez cu Duhul Sfânt.” (Editorii)

Pagini: 380 pagini
Format 16.5 x 23 . 5 cm
Data publicarii: 2022
Autor: Ioan Brie, Dragoș Ștefănică
Editura: NU
Limba: română

Te-ar mai putea interesa...