Increderea in Dumnezeu, de Jerry Bridges

De ce este mai usor sa-L asculti pe Dumnezeu decat sa ai incredere in El?   Pentru ca ni se pare logic sa-L ascultam pe Dumnezeu. In cele mai multe cazuri, legile Sale par rezonabile si intelepte si, de regula, chiar si atunci cand nu vrem sa ascul...

37.00 Lei

De ce este mai usor sa-L asculti pe Dumnezeu decat sa ai incredere in El?

 

Pentru ca ni se pare logic sa-L ascultam pe Dumnezeu. In cele mai multe cazuri, legile Sale par rezonabile si intelepte si, de regula, chiar si atunci cand nu vrem sa ascultam de ele, recunoastem ca sunt bune pentru noi. Adesea insa circumstantele in care ajungem sfideaza orice intelegere omeneasca. Confruntati cu situatii neasteptate care pare nedrepte, irationale ori chiar inspaimantatoare, ne simtim derutati si frustrati. Nu trece mult, si incepem sa ne indoim de grija lui Dumnezeu pentru noi sau de faptul ca El este stapan peste viata noastra.

necazurile sunt greu de indurat si pot fi chiar si mai greu de inteles. Daca Dumnezeu chiar este stapan pe situatie, de ce a ingaduit acel tragic accident de masina sau pierderea aceli loc de munca atat de important? Indoindu-ne de grija Lui pentru noi, ne intrebam: "de ce ingaduie Dumnezeu asta?" sau "Cu ce am gresit?".

Straduindu-se sa-si intareasca propria incredere in Dumnezeu in mijocul necazurilor, Jerry Bridges a inceput un studiu biblic de durata pe tema suveranitatii lui Dumneeu. Ceea ce a aflat i-a schimbat viata, iar acum in Increderea in Dumnezeu, ne impartaseste roadele acelui studiud. Incepand sa exploram sfera puterii lui Dumnezeu peste popoare, natura si detaliile vietii oamenilor, vom incepe sa recunoastem stapanirea Sa iubitoare. Si, ajungand sa-L cunoastem mai bine, vom descoperi ca avem mai multa incredere in EL. Chiar si cand viata aduce suferinta.