Indurare aspra, de Sheldon Vanauken

O nepretuita carte de memorii - castigatoare a premiilor National Book Award si Gold Medallion. "Povestea unei aventuri a intelectului si credintei, povestea unei iubiri... O carte profunda, sincera, despre dragostea umana si divina, patrunsa de realitat...

39.00 Lei

O nepretuita carte de memorii - castigatoare a premiilor National Book Award si Gold Medallion.

"Povestea unei aventuri a intelectului si credintei, povestea unei iubiri... O carte profunda, sincera, despre dragostea umana si divina, patrunsa de realitatea unei relatii si a unei cautari, cu intrebari ce nu pot fi ignorate."
- Los Angeles Times

"O carte pentru toti aceia care au trait o mare iubire."
- Christianity Today

"O lucrare inaltatoare, plina de noblete, realizata cu maiestria unui artist adevarat... slefuita de o imaginatie de exceptie si o inteligenta sobra si cu adevarat distinsa."
- New Oxford Review

"O piatra nestemata... un studiu al convertirii, al iubirii omenesti, al durerii, cu un impact extraordinar asupra cititorului."
- Eternity

O incursiune rascolitoare in trecut, de la casatoria idilica a sotilor Vanauken, Sheldon si Jean (Davy), pana la descoperirea credintei crestine, care a dus la infiriparea relatiei de prietenie cu C. S. Lewis, si, in final, tragedia mortii premature care a curmat o mare iubire.

Sheldon Vanauken este autorul volumelor Gateway to Heaven, The Glittering Illusion si Under the Mercy, o continuare a cartii Indurare aspra.

Cuprins

1. Prolog: Intoarcerea la Glenmerle
2. Stralucitoarea Bariera (O dragoste pagana)
3. Umbra unui copac
4. Intalnirea cu Lumina
5. Tu esti Imparatul slavei
6. Bariera este strapunsa
7. Sub patura ucigatoare de omat
8. Calea suferintei
9. Indurarea aspra
10. Epilog: Moartea a doua
Postfata: Despre cum am scris aceasta carte
Datele scrisorilor lui C. S. Lewis
Index al poeziilor dupa titlu si primul vers"

Te-ar mai putea interesa...