Intelepciune de-o viata, de Joni Eareckson Tada

Nu ce am pierdut conteaza. Important e ce am gasit. Eram in varsta de doar saptesprezece ani cand Dumnezeu mi-a cerut tot ce aveam... sanatatea, sperantele, independenta, visele, libertatea si mobilitatea. Mi le-a luat pe toate. Am fost atat de manioasa ...

26.00 Lei

Nu ce am pierdut conteaza. Important e ce am gasit.

Eram in varsta de doar saptesprezece ani cand Dumnezeu mi-a cerut tot ce aveam... sanatatea, sperantele, independenta, visele, libertatea si mobilitatea. Mi le-a luat pe toate. Am fost atat de manioasa pe El incat am incercat sa Il dau la o parte. In mod neabatut, Dumnezeu m-a tinut tot mai aproape.

Privind in urma, acum, dupa patruzeci de ani, inteleg ca Dumnezeu a schimbat fiinta mea si m-a vindecat - mi-a vindecat inima si mintea - pe caile cele mai neasteptate, facandu-mi parte de rubinele intelepciunii Lui, ale unei credinte de neclintit si ale experientei indurarii Lui despre care va pot aduce acum marturie.

A fost un troc echitabil acesta al libertatii furate si a scaunului cu rotile in schimbul pietrelor de rubin ale intelepciunii dobandite? Raspunsul e un da absolut. In acest timp am stat si am invatat la picioarele Domnului Isus, acceptand vindecarea in felul in care ne-o acorda Dumnezeu, chiar si atunci cand ne razvratim in manie, teama si disperare.

Aceasta carte nu este despre ce am pierdut in acel accident de inot cu atata vreme in urma. Este despre intelepciunea pe care mi-a dat-o El ca sa imi traiesc viata intr-un duh de victorie in confruntarea cu dezamagirile si provocarile carora fiecare dintre noi trebuie sa le facem fata.

 

Joni Earekson Tada este fondatoarea organizatiei Joni si prietenii (Joni and Friends), o organizatie care mareste raza de actiune a crestinilor in ceea ce priveste comunitatea persoanelor cu dizabilitati care numara peste 610 milioane de persoane pe intreg mapamondul. Aceasta organizatie are sediul in noul Centru Joni si prietenii pentru persoanele cu dizabilitati din Agoura Hills, California. Joni nu este doar un reprezentant pe plan international al persoanelor cu dizabilitati ci si un artist si autor al numeroaselor carti bestseller printre care Pearl of Great Price (Perle de mare pret n.t.), Diamonds in the Dust (Diamante in praf, n.t.), More Precious Than Silver (Mai de pret ca argintul, n.t.), castigatorul premiului de platina Joni, Heaven: Your Real Home (Cerul: casa ta adevarata, n.t.), When God weeps (Cand Dumnezeu plange), si The God I love (Dumnezeul pe care il iubesc, n.t.).

 

Cuprins

Introducere: Pretul rubinelor
1. Mania care vindeca
2. Incaperea in care iti tragi sufletul
3. Niciodata singur
4. Harul indestulator
5. Traieste-ti viata si in rastimpul asteptarii
6. Rugaciunea ca mostenire
7. Speranta de dincolo de raspunsuri
8. Cu mult mai bine
9. De ce ar spune El, nu?
10. In spatele transeelor dusmane
Concluzie: In mars catre Sion
Apendice A: Cum a venit suferinta in lume?
Apendcie B: Texte biblice, despre controlul lui Dumnezeu asupra suferintei
Apendice C: Texte biblice, despre scopul lui Dumnezeu cu suferintele noastre
In incheiere...
Multumiri

Te-ar mai putea interesa...