Jubilate - Culegere de imnuri crestine Vol. 1

Culegerea Jubilate propune o innoire a repertoriului eclesial pe linia bunelor traditii muzicale stabilite de-a lungul istoriei Bisericii. Acest volum de cantari este de folos oricarei comunitati de crestini ca instrument in dialogul cu Dumnezeu. Pe langa...

37.00 Lei

stoc epuizat

Culegerea Jubilate propune o innoire a repertoriului eclesial pe linia bunelor traditii muzicale stabilite de-a lungul istoriei Bisericii. Acest volum de cantari este de folos oricarei comunitati de crestini ca instrument in dialogul cu Dumnezeu. Pe langa functia comunitara, culegerea se poate utiliza si ca o sursa de inaltare spirituala a credinciosilor in cadrul relatiei lor personale cu Dumnezeu.

Cele 110 cantari din Jubilate sunt organizate tematic impreuna cu 28 de texte scripturale destinate recitarii comunitare. Piesele muzicale propuse sunt proaspete si, in acelasi timp, consistente: El Sadai; Te iubesc si-Ti cant; Cristos printre noi; Bunatatile Domnului; increde-te in Domnul; Cum doreste un cerb; O, Doamne-asterne slava Ta; Serv-imparat; Mare e El. Un considerabil volum de munca a fost investit in gasirea celor mai bune traduceri, atat pentru imnurile clasice, cat si pentru cele mai apreciate cantece actuale din spatiul crestin apusean. Prin urmare, traducerile din Jubilate incearca sa pastreze integritatea textelor originale si totodata sa le imbrace armonios in frumosul limbaj romanesc. Un element remarcabil care contureaza o etapa in evolutia muzicii de inchinare a evanghelicilor din Romania il constituie compozitiile originale ale unor autori romani. La acestea se adauga 4 lucrari ale prolificului Nicolae Modoveanu.

In volum gasim totodata un mare numar de piese scrise de compozitorii de limba engleza cum ar fi: Graham Kendrick (4) sau Twila Paris (4). Din dorinta de a valorifica bogata traditie a imnologiei crestine, culegerea Jubilate ofera cateva din cele mai cunoscute imnuri vechi valoroase, cum ar fi: Cetate tare-i Dumnezeu; Un imn de glorie; Slujesc pe Salvatorul; Fii a mea lumina.

In culegerea Jubilate s-a investit o munca imensa si istovitoare pentru obtinerea dreptului de autor la fiecare piesa publicata. Tiparirea s-a realizat la standarde europene.

Culegerea are coperti cartonate cu un material special pentru acoperire (imitatie de piele).