Leviticul, de Beniamin Faragau

Cartea Exod se termina cu coborirea slavei lui Dumnezeu peste Cortul Intalnirii. Aceasta ultima imagine se contureaza ca raspuns la prima intrebare a programului celor trei ani, Cum se poate intra in relatie cu Dumnezeu? pentru ca ea ne prezinta un popor ...

31.50 Lei

Cartea Exod se termina cu coborirea slavei lui Dumnezeu peste Cortul Intalnirii. Aceasta ultima imagine se contureaza ca raspuns la prima intrebare a programului celor trei ani, Cum se poate intra in relatie cu Dumnezeu? pentru ca ea ne prezinta un popor in jurul Dumnezeului sau si un Dumnezeu in mijlocul poporului Sau.
Dar pe tot parcursul drumului am zarit si imperativul celei de a doua intrebari: Cum trebuie sa traim in prezenta Dumnezeului celui sfant?
Raspunsul cartii Levitic pare simplu: numai pastrand vii constiinta si calitatea preotiei. Iar pentru aceasta, trebuie sa ne aducem mereu aminte ca:

* Ii apartinem Domnului in intregime
* Depindem de El in intregime si
* Lui Ii dam socoteala pentru intreaga noastra viata.

Formele in care ne turnam religia noastra trebuie sa faca posibila experimentarea si intarirea adevarurilor de mai sus. Intregul ritual religios in care ne turnam religia, adica relatia noastra cu Dumnezeu trebuie sa lucreze in noi aceste trei adevaruri. Altfel, ne adunam ca sa ne facem mai rai, nu ca sa ne facem mai buni.

Te-ar mai putea interesa...