Luptatorul din Filipi, de Fannie E. Newberry

O istorie provocatoare a primilor creştini, Luptătorul din Filipi ne oferă imaginea celor care umblau în acelaşi timp şi în aceleaşi locuri cu Isus – Cel pe care acea nouă „sectă” &Icir...

12.90 Lei

stoc epuizat

O istorie provocatoare a primilor creştini, Luptătorul din Filipi ne oferă imaginea celor care umblau în acelaşi timp şi în aceleaşi locuri cu Isus – Cel pe care acea nouă „sectă” Îl considera una cu Dumnezeu. Îl veţi întâlni pe Hector, atletul olimpic bine antrenat şi foarte respectat, a cărui măiestrie ameninţa superioritatea neegalată a gladiatorilor romani, le veţi întâlni pe Lidia şi pe Salome, pe sfântul apostol Pavel, pe împăratul Claudius, pe Agripina şi pe petrecăreţul Nero. Este o relatare a contrastelor izbitoare ale Romei – sărăcia lucie faţă în faţă cu o extravaganţă de nedescris, viaţa unora în întunericul temniţei şi în lanţuri şi a altora plină de splendorile şi distracţiile vieţii luxoase de la curtea împăratului. Mai mult decât toate acestea, Luptătorul din Filipi vă va oferi experienţele adevăratului test de loialitate şi a triumfului credinţei.

Despre istoria Romei, ca şi despre cea a primilor creştini, s-a scris mult, atât de către istorici erudiţi, cât şi de către literaţi ce au reuşit cu măiestrie să imagineze şi să dea viaţă eveni-mentelor şi personajelor din acele vremuri. De o asemenea factură este şi cartea de faţă care vine să îmbogăţească peisajul semantic referitor la vremurile vechii Rome, şi care reuşeşte să-l „prindă” atât pe cititorul împătimit de beletristică, precum şi pe cel ocazional. Recomandăm cu bucurie această nouă apariţie a Colecţiei Cărţilor Rare, fiind o carte ce-l poate duce pe cititor cu gândul la viaţa primilor creştini, fapt ce poate determina reflexia asupra propriei vieţi de credinţă, ceea ce nu poate fi decât de un real câştig pentru acesta.

Cocîrlă Liviu – psiholog