Marcio - vreau sa traiesc, de Damaris Kofmehl

Un baiat al strazii din Brazilia indrazneste imposibilul... Romanul scris de Damaris Kofmehl se bazeaza pe o poveste adevarata. Marcio, fiul unei prostituate braziliene, evadeaza din orfelinat si se supune legii brutale a strazii. Aflat intr-o permanenta...

10.90 Lei

stoc epuizat

Un baiat al strazii din Brazilia indrazneste imposibilul...

Romanul scris de Damaris Kofmehl se bazeaza pe o poveste adevarata. Marcio, fiul unei prostituate braziliene, evadeaza din orfelinat si se supune legii brutale a strazii. Aflat intr-o permanenta si istovitoare lupta printre benzile criminale si politie isi zideste o existenta proprie. Pana intr-o zi cand totul se ruineaza...

Un "Real Life Story" din Sao Paulo.

Draga cititorule,

Cine nu a auzit el însuşi, aproape nu crede că este posibil, dar Marcio (pronunţat: Marssio) poate să vorbească ca Donald Duck. N-am înţeles niciodată cum reuşeşte. Dacă îşi face un nod în gâtlej, îşi îndoaie limba sau scoate în mod miraculos sunetul din fundul stomacului. În orice caz, oamenii se ţin de burtă de râs atunci când el începe să pălăvrăgească cu această voce măcăită, schimonosită, pe care fiecare o cunoaşte din amuzantele desene animate de la Walt Disney.

L-am cunoscut pe Marcio în São Paulo. Ochii lui de culoare închisă răspândeau o incredibilă căldură. Atunci când râde i se formează nenumărate riduleţe. Este blând, blajin, amabil şi prietenos. De multe ori e gânditor şi liniştit. Liniştea şi chibzuinţa lui nu se pierd nici atunci când se află în centrul atenţiei. Toţi îl simpatizează pe Marcio şi, chiar dacă oamenii se adună în jurul lui şi râd, el nu iese în evidenţă. Nu face glume proaste şi, atunci când vorbeşte, te simţi acceptat, luat în serios şi înţeles chiar dacă nu spui nimic despre tine.

Marcio este un om neobişnuit cu o poveste neobişnuită. De aceea am scris povestea lui în această carte cu speranţa că te va atinge atunci când o vei citi aşa cum m-a atins pe mine când mi-a povestit-o – pe atunci – băiatul de optsprezece ani.

-- Damaris Kofmehl

Atunci când am citit povestea vieţii lui Marcio am fost captivat şi provocat să trăiesc o viaţă plăcută în faţa oamenilor şi în faţa lui Dumnezeu.

Ceea ce am învăţat eu din povestea lui Marcio am considerat că merită transmis tuturor copiilor, adolescenţilor şi chiar adulţilor care doresc să conştientizeze şi să preţuiască viaţa cu care au fost binecuvântaţi de Dumnezeu. Acesta a fost motivul pentru care am decis să traduc această carte.

O viaţă dispreţuită de către oameni – viaţa străzii – este nespus de preţioasă înaintea lui Dumnezeu, Creatorul ei. El ne iubeşte şi ne ocroteşte zi de zi, indiferent de statutul pe care îl avem.

Lectura acestei cărţi are menirea de a-i sensibiliza pe cititori, care vor preţui mai mult viaţa lor actuală şi poate se vor strădui să-i privească pe copiii străzii cu alţi ochi, încercând să fie mai buni şi mai toleranţi. Felul în care a ales Marcio să trăiască şi consecinţele deciziilor lui pot fi o sursă de inspiraţie pentru fiecare cititor.

Dragă cititorule, viaţa ta pe acest pământ are un scop şi nu trebuie trăită oricum. Te îndemn să cauţi scopul şi valoarea vieţii tale.

-- Markus Wehner

Cartea prezintă o biografie emoţionantă mai ales prin dramatismul ei. Marcio e un copil nedorit, abandonat într-un orfelinat. La o vârstă fragedă, evadează de acolo şi ajunge pe stradă. Marcio e un copil curat şi, mai târziu, un adolescent pe care dragostea lui Dumnezeu îl găseşte şi îl transformă.

O carte despre curaj, o carte despre determinare şi supravieţuire, o carte despre pierderi şi câştiguri, cel mai mare fiind, desigur, Dumnezeu.

-- Ligia Cruţ

O carte care merită citită pentru îmbogăţirea spirituală a fiecăruia dintre noi. Povestea vieţii lui Marcio ne face să conştientizăm cât de privilegiaţi suntem în această lume.

-- Mihaela Apetrei

O carte care sensibilizează încă de la primele pagini prin natura descrierii. Este un exemplu practic a ceea ce înseamnă că Dumnezeu este tatăl orfanului. Autoarea prezintă cu multe detalii mediul în care Marcio a crescut, astfel că imaginile create de textul cărţii devin extrem de reale. O astfel de prezentare te prinde în mrejile lecturării, accelerând dorinţa de a vedea ceea ce urmează, la cote exponenţiale. Fiind inspirată din viaţa reală, cartea Marcio – vreau să trăiesc se dovedeşte a fi mai mult decât naraţiune, este o dovadă de neclintit a manifestării puterii lui Dumnezeu.

-- David Reguş – Biblioteca Agape

…Un dar frumos pentru cititori privilegiaţi.

O carte ce TREBUIE citită pentru că RĂSCOLEŞTE şi PROVOACĂ.

Când termini de citit cartea nu poţi să nu plângi, să nu îngenunchezi şi să nu ţi se aprindă inima de dragoste pentru cei mici, neînsemnaţi, respinşi şi neajutoraţi. Nu poţi să nu-l vezi pe Marcio în toţi copiii străzii şi să treci nepăsător pe lângă ei. Eşti provocat să te opreşti, să-ţi aminteşti de sfintele cuvinte şi grabnic să le împlineşti spre gloria lui Dumnezeu.

„Religiunea curată şi neîntinată înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume” Iacov 1:27

-- Angela Onucu

 

CUPRINS

Marcio
O veste zguduitoare
Noaptea cu urmari fatale
Hotararea
Liber!
Napoleon
Intalnirea periculoasa
Droguri
Cadoul
Escadroanele mortii
Sobolanii nu au nevoie de jucarie
La scoala
Marcio devine chelner
Mirosul mortii
Visul care devine realitate
O surpriza neplacuta
Sao Paulo
Un om nou
Fratii lui Marcio