Matei, de R. T. France

Comentariile Tyndale la Noul Testament constituie de multa vreme un material extrem de valoros pentru studiul biblic. Avandu-i ca autori pe unii dintre cei mai distinsi teologi evanghelici, aceste 20 de volume ofera explicatii clare, relevante si demne de...

49.00 Lei

Comentariile Tyndale la Noul Testament constituie de multa vreme un material extrem de valoros pentru studiul biblic. Avandu-i ca autori pe unii dintre cei mai distinsi teologi evanghelici, aceste 20 de volume ofera explicatii clare, relevante si demne de incredere pentru fiecare dintre cartile Noului Testament.

Volumele Tyndale au menirea sa-i ajute pe cititori sa inteleaga mesajul Bibliei. Introducerea fiecarui volum ofera o descriere concisa, dar exhaustiva a cartii studiate, oferind informatii cu privire la autor, data scrierii si contextul istoric. Comentariul examineaza textul sectiune cu sectiune, prezentand temele principale ale cartii. De asemenea, sunt comentate versete luate individual si sunt abordate probleme de interpretare a textului. Scopul urmarit de autori este acela de a descoperi adevarata semnificatie a mesajului Bibliei si de a face acest mesaj clar pentru cititorii de astazi.

R. T. France a fost decanul Facultatii de Teologie Anglicana a Universitatii Oxford intre anii 1989-1995 si a slujit ca preot a sapte biserici anglicane. Dintre numeroasele sale carti mentionam Matthew: Evangelist and Teacher [Matei: evanghelist si invatator] si volumele de comentarii la Evanghelia dupa Marcu, atat in seria Doubleday Bible Commentary, cat si in seria New International Greek Testament Commentary. France este de asemenea coeditorul volumului New Bible Commentary: 21st Century Edition [Noul comentariu biblic: Editia secolului XXI].

Consistenta si calitatea acestei serii de comentarii sunt remarcabile.

- Christianity Today

Cuprins

Prefata generala
Multumiri
Abrevieri
Introducere
I. Matei printre Evanghelii
II. Cateva caracteristici ale Evangheliei dupa Matei
III. Originea Evangheliei dupa Matei
IV. Principalele accente teologice ale Evangheliei dupa Matei
V. Structura Evangheliei dupa Matei
Analiza
Comentariu