Materie cenusie, de dr. David Levy

Un neurochirurg descopera puterea rugaciunii. Materie cenusie este o carte pe care o citesti cu sufletul la gura, plina de patos, compasiune si dramatism medical inspirat din viata reala. — C. Everett Koop, medic si cercetator   Ce se intamp...

43.00 Lei

Un neurochirurg descopera puterea rugaciunii.

Materie cenusie este o carte pe care o citesti cu sufletul la gura, plina de patos, compasiune si dramatism medical inspirat din viata reala. — C. Everett Koop, medic si cercetator

 

Ce se intampla cand rugaciunea si neurochirurgia se impletesc?

 

Cand renumitul neurochirurg David Levy a decis sa-si intrebe pacientii daca poate sa se roage cu ei inainte de operatie, nu a stiut la ce sa se astepte.
Daca operatia nu decurge bine – cine va fi invinovatit? Dar daca decurge bine – al cui va fi meritul, al lui Dumnezeu sau al stiintei? Si in ce fel introducerea rugaciunii in procesul chirurgical va schimba opiniile pacientilor si colegilor despre el ca neurochirurg?
Materie cenusie este o imbinare perfecta intre dramatismul palpitant al actului medical si intelegerea spirituala profunda. In timp ce il urmarim pe dr. Levy efectuand cateva dintre cele mai provocatoare interventii chirur­gicale din medicina de azi, suntem martorii unei perspective fascinante din domeniul elitist al neurochirurgiei si, in acelasi timp, ai unei imagini revigorant de candide din inima si mintea unui neurochirurg – un om ca noi toti, dar de la care asteptam uneori sa-si asume rolul lui Dumnezeu.
Reflectiile doctorului Levy privind implicatiile rezultatelor chirurgicale pentru credinta, iertare si puterea rugaciunii sunt deosebit de revelatoare. Iar concluzia ca Dumnezeu este bun, indiferent de rezultatul postoperatoriu, este incurajatoare si motivatoare, in egala masura.

 


Cuprins

Multumiri 11
Capitolul 1 Factori de risc 15
Capitolul 2 Cum am inceput sa ma rog cu pacientii 31
Capitolul 3 Primii pasi in ingrijirea spirituala 52
Capitolul 4 Scepticii 67
Capitolul 5 Infruntarea colegilor 84
Capitolul 6 De la mecanica la scoala de medicina 100
Capitolul 7 Iertarea ca vindecare 114
Capitolul 8 Paralizat 141
Capitolul 9 Fetita din ghearele mortii 162
Capitolul 10 Smuls din iad 177
Capitolul 11 Cand apar complicatiile 189
Capitolul 12 Cazuri memorabile 210
Epilog 233
Un cuvant final 241

 


Despre autori
Dr. DAVID I. LEVY practica neurochirurgia in San Diego, California. A publicat articole in mai multe jurnale de specialitate; de asemenea, este un vorbitor talentat, cu o putere deosebita de motivare. Pasiunea lui este sa-i ajute pe cei defavorizați din comunitatea lui si din alte parti ale lumii.
JOEL KILPATRICK este jurnalist si autor recompensat cu mai multe premii. A colaborat cu CBS Radio si a publicat in Time, Washington Post, USA Today, Dallas Morning News si in multe alte ziare si reviste. Locuieste in sudul Californiei impreuna cu sotia si copiii lor.

 


Despre carte
Neurochirurgia poate fi foarte stresanta atat pentru pacienti, cat si pentru medici, dar in Materie cenusie chirurgul David Levy ne arata cum spiritualitatea poate elibera o parte din tensiune, oferindu-ne in acelasi timp o perspectiva foarte interesanta si educativa despre creier si despre potentialul lui. Sunt incantat ca unul dintre colegii mei sustine cu atata indrazneala credinta si intelectul.
Benjamin S. Carson medic sr.
The Benjamin S. Carson, MD, si Dr. Evelyn Spiro, RN, Profesor de Neurochirurgie pediatrica, Director de Chirurgie pediatrica, Profesor de Chirurgie neurologica, Oncologie, Chirurgie plastica si Pediatrie Johns Hopkins Medical Institutions, Autor al cartii Maini inzestrate

 

Fiind eu insumi neurochirurg in San Diego si coleg cu dr. Levy, sunt fascinat de natura irezistibila si personala a acestor scurte prezentari clinice. Iti trebuie curaj si tarie de caracter ca sa discuti despre convingerile tale religioase intr-un domeniu in care mizele sunt atat de mari si care de multe ori e foarte cinic. Pot sa atest personal compasiunea, smerenia si competenta profesionala pe care le-am vazut manifestandu-se in practica lui David. Desi avem convingeri religioase diferite, gasesc ca valorile umaniste ale activitatii sale pot fi aplicate de catre personalul medical de toate orientarile.
Jordan Ziegler, medic, San Diego

 

Dr. Levy este un neurochirurg cu inalta pregatire, experimentat si remarcabil din punct de vedere profesional. Aducandu-L in ecuatie pe Dumnezeu, el a incalcat o regula devenita aproape tabu, dar și-a asumat acest lucru pentru binele pacientilor si al familiilor acestora. A face bine este insasi esenta vocatiei noastre; recunoasterea realizarilor lui de catre un alt medic, un agnostic, trebuie sa fie complimentul suprem. Sunt convins ca va va face placere sa cititi aceasta carte si veti beneficia din plin de cunoasterea pe care o transmite.
Charles Kerber, medic, Profesor de radiologie si neurochirurgie, Centrul Medical UCSD, San Diego