Mesajul Noului Testament: Promisiuni împlinite

Autor: Mark Dever

NOUL TESTAMENT ne oferă relatarea modului în care au fost împlinite promisiunile făcute de Dumnezeu în Vechiul Testament - şi ceea ce înseamnă acest lucru pentru noi. Naţiunea lui Israel avea multe speranţe: speranţa că li ...

100.00 Lei

NOUL TESTAMENT ne oferă relatarea modului în care au fost împlinite promisiunile făcute de Dumnezeu în Vechiul Testament - şi ceea ce înseamnă acest lucru pentru noi. Naţiunea lui Israel avea multe speranţe: speranţa că li se va da un eliberator, speranţa unei părtăşii restaurate cu Dumnezeu şi speranţa că în lume se va face dreptate. Noul Testament ne arată cum au fost ţinute aceste promisiuni şi cum sunt ele împlinite în viaţa noastră, a acelora care suntem creştini.

Mark Dever studiază contextul istoric, organizarea şi temele teologice ale fiecărei cărţi din Noul Testament în lumina promisiunilor făcute de Dumnezeu în Vechiul Testament. Mesajul lui este mesajul Noului Testament, adică mesajul unei speranţe împlinite.

„Iată un set de predici pline de vigoare, savoare, antrenante, concentrate asupra vieţii şi centrate în Dumnezeu, care survolează în mod excelent întreg Noul Testament: cu adevărat o resursă din care te poţi inspira şi de pe urma căreia câştigi multe foloase. Dr. Dever este un puritan îmbrăcat în straiele secolului al XXI-lea, ceea ce se şi vede.”

- J. I. PACKER, profesor de teologie, Regent College

„Mark Dever ştie că creştinii nu pot fi puternic influenţaţi de Biblia pe care nu o cunosc. Aşa că aici avem antidotul: un survol biblic care ne revelează contururile şi frumuseţile peisajului Noului Testament pentru ca acesta să devină un relief geografic familiar sufletului nostru. Cartea aceasta va binecuvânta multe vieţi.”

- R. KENT HUGHES, pastor, College Church, Wheaton, Illinois

„O panoramă pastorală a întregului Nou Testament, izvorâtă din inima unui predicator care doreşte ca poporul lui să cunoască şi să trăiască adevărul. Aceste expuneri sunt bogate din punct de vedere teologic, veridice din punct de vedere biblic şi încărcate cu superbe introduceri, ilustrări şi aplicaţii.”

- J. LIGON DUNCAN III, pastor principal, First Presbyterian Church, Jackson, Mississippi

„Fie că eşti un creştin care-şi doreşte să înţeleagă mai bine Biblia, fie că eşti un pastor care caută să predice «tot sfatul lui Dumnezeu», această unică şi inestimabilă resursă îţi pune la dispoziţie o comoară de cunoaştere care te va sluji mulţi ani.”

- C. J. MAHANEY. Sovereign Grace Ministries, autor al cărţii The Cross Centered Life

„Această remarcabilă serie de studii rezumative asupra cărţilor Noului Testament îi va ajuta pe toţi creştinii să pătrundă adânc în Cuvântul lui Dumnezeu, iar învăţătorilor le va oferi cunoştinţele necesare pentru a-i educa pe alţii. Ele ne dezvoltă gândirea, ne încălzesc inima şi ne stârnesc voinţa.”

- VAUGHAN ROBERTS, rector, St Ebbe’s Church, Oxford, England, autor al cărţii God’s Big Picture

„Mesaje profetice transmise din inima capitalei naţiunii, aceste introduceri în cele mai măreţe adevăruri ale fiecărei cărţi a Noului Testament sunt specifice lui Mark Dever. Cercetarea lui Dever este turnată în această carte sub formă de adevăruri care vor transforma persoana, biserica sau naţiunea.”

- PAIGE PATTERSON, preşedinte, Southwestern Baptist Theological Seminary

„Să fi devenit expunerea biblică o artă pierdută? Nu şi dacă deţii această carte! Cartea este un giuvaier care ar trebui să existe în biblioteca fiecărui creştin.”

- R. ALBERT MOHLER, JR., preşedinte, Southern Baptist Theological Seminary

MARK DEVER este pastor principal al bisericii Capitol Hill Baptist Church din Washington, D.C., şi director executiv al organizaţiei 9Marks. Dr. Dever a scris şi a contribuit la scrierea mai multor cărţi despre sănătatea spirituală a bisericii şi despre conducerea bisericii, printre care cărţile publicate de editura Crossway, Nine Marks of a Healthy Church şi The Deliberate Church.

Pagini: 520 pagini
Format 17 x 24 cm
Data publicarii: NU
Autor: Mark Dever
Editura: NU
Limba: română

Te-ar mai putea interesa...