Misiunea lui Dumnezeu, de Christopher J. Wright

Misiunea lui Dumnezeu este o lucrare de referinta pentru teologia biblica si misiologie.     Majoritatea crestinilor sunt de acord ca Biblia contine motivatii temeinice pentru misiune. Cristopher J. Wright insa pretinde cu indrazneala ca misi...

80.00 Lei

Misiunea lui Dumnezeu este o lucrare de referinta pentru teologia biblica si misiologie.

 

 

Majoritatea crestinilor sunt de acord ca Biblia contine motivatii temeinice pentru misiune. Cristopher J. Wright insa pretinde cu indrazneala ca misiunea e mai mult decat ata - de fapt, spune el, Biblia insasi se sprijina pe un fundament misional! Biblia ca atare este rodul si marturia misiunii lui Dumnezeu.

Pentru a intelege Biblia, avem nevoie de o hermeneutica misionala, o perspectiva interpretativa in perfect acord cu aceasta ampla tema misionala. Trebuie sa avem o privire panoramica asupra misiunii lui Dumnezeu si astfel sa putem integra toate detaliile familiare in metanaratiunea Scripturii.

Pronind de la Vechiul testament si de la fundamentul pe care acesta ni-l ofera pentru a intelegee cine este Dumnezeu, ce scopuri a stabilit poporului Sau si ce rol indeplinesc popoarele in misiunea lui Dumnezeu,Wright propune o noua viziune hermeneutica asupra Scripturii. Iar aceasta perspectiva noua asigura o temelie vasta si solida pentru misiunea holistica. Autorul staruie ca misiunea holistica reprezinta modelul adecvat al misiunii crestine. Misiunea lui Dumnezeu este sa salveze lumea - adica intreaga creatie - iar in aceasta misiune poporul lui Dumnezeu are de indeplinit un rol precis.

Te-ar mai putea interesa...