Nadajduita intoarcere acasa, de Lynn Austin

Războiul și cumplitele sale efecte nu pot stinge nicicând dragostea și speranța.O tânără, care nu a luptat pe front, a devenit eroina unei povești palpitante despre prietenie, curaj și credință...

56.00 Lei

Războiul și cumplitele sale efecte nu pot stinge nicicând dragostea și speranța.

O tânără, care nu a luptat pe front, a devenit eroina unei povești palpitante despre prietenie, curaj și credință, într-un război crâncen care și-a continuat ravagiile la multă vreme după ce luptele fizice au încetat. Peggy Serrano a așteptat cu înfrigurare revenirea de pe front a prietenului ei din copilărie. Însă Jimmy Barnett care a revenit acasă din război arăta mult diferit de Jimmy cel care plecase. Experiența de medic militar pe frontul din Europa îl transformase în mod cumplit, până acolo încât Jimmy de-abia mai făcea față vieții de zi cu zi.

Când Jimmy are tentativa de a înfăptui fapta de neconceput, părinții îl internează într-un sanatoriu pentru cei cu traume de război. Peggy este hotărâtă să îi ajute pe părinții lui Jimmy să descopere ce i s-a putut întâmpla fiului lor de l-a împins spre decizia de a-și pune capăt zilelor. Ea își începe demersul contactându-i pe amicii lui din război, în încercarea de a o identifica pe femeia misterioasă, a cărei fotografie a găsit-o printre lucrurile lui Jimmy.

Cu șapte ani mai devreme, simțind că valul de ură se ridică împotriva poporului lor, Gisela Wolff și familia ei fug din Germania, la bordul navei de pasageri St. Louis, care avea ca destinație Havana, Cuba. Pe vas, Gisela îl întâlnește pe Sam Saphiro, iar cei doi se îndrăgostesc. Însă vaporului i se refuză intrarea în portul Havana și este retrimis spre Europa. Așa începe călătoria primejdioasă a Giselei în exil și supraviețuirea ei, care se datorează bunătății și curajului mai multor străini pe care îi întâlnește, inclusiv a unui bărbat care va schimba în mod dramatic parcursul vieții ei.