Este oare Sfanta Scriptura credibila din punct de vedere istoric?
Exista oare vreun fundament pentru pretentia ridicata candva de un evreu din Nazaret de a fi considerat drept Dumnezeu intrupat?
Va rezista oare credinta crestina asaltului de scepticism amestecat cu indiferenta al noului mileniu?
Inainte de a cauta raspunsuri la aceste chestiuni delicate, suntem atentionati inca din prefata: “ATENTIE! Pericol de carte esentiala! Asimilarea continutului ei poate afecta grav modul de g?ndire!" Dincolo de avertismentul editorului, intrebarea cheie la care se poate rezuma aceasta masiva compilatie este urmatoarea: Este crestinismul credibil? Exista oare vreun temei al credintei in Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu si ca parte a Sfintei Treimi?
Noile marturii se bazeaza pe cercetari recente si reprezinta o lucrare de anvergura, menita instituirii unei baze solide a credintei crestine. Cartea, un veritabil excurs apologetic, functioneaza aidoma unui avocat al apararii, ce paseste inaintea instantei aducand probe documentare, istorice, literare si filozofice in sprijinul crestinului contemporan, care doreste sa afle un verdict cu privire la incredintarea salasluita in inima lui.
Amintim doar cateva din punctele forte ale lucrarii:
- Date bazate pe cercetari de ultima ora in materie de documentaristica si arheologie, unelte utile pentru pasionatii de istorie si teologie.
- Capacitatea autorului de a apela la nume de referinta din diverse domenii, reusind sa transpuna intr-un limbaj accesibil chiar si cele mai abstracte teorii.
- Un capitol aparte rezervat problemei istoricitatii lui Hristos, pusa la indoiala de misteriosul grup de elita numit “Seminarul Isus".
- O sectiune aparte, care trateaza problema naturii adevarului, precum si raspunsuri adresate postmodernismului, scepticismului, agnosticismului sau misticismului