Nu este bine ca omul sa fie singur

Autor: Paul Negruț

In Geneza, la capitolul 2, versetul 18, este prezentat inceputul vietii de familie. „Domnul Dumnezeu a zis: «Nu este bine ca omul sa fie singur; am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el.» Aici este prezentat inceputul familiei. Initiati...

35.00 Lei

In Geneza, la capitolul 2, versetul 18, este prezentat inceputul vietii de familie. „Domnul Dumnezeu a zis: «Nu este bine ca omul sa fie singur; am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el.»

Aici este prezentat inceputul familiei. Initiativa ii apartine lui Dumnezeu. Familia este creatia lui Dumnezeu.

Cand ne gandim la o casatorie fericita, avem in vedere o casatorie in care cei doi, sotul si sotia, se implinesc unul pe altul spiritual, intelectual, afectiv si biologic. O casnicie fericita este aceea in care sotii se implinesc reciproc in toate domeniile vietii lor, iar impreuna implinesc planul lui Dumnezeu cu omul. Din pricina faptului ca foarte multi oameni au abandonat planul lui Dumnezeu cu familia, ajung la neintelegeri si crize maritale. Atunci cand unul dintre soti sau amandoi solicita ajutor unui pastor, psiholog sau consilier crestin, cele mai multe familii afirma ca neintelegerile sau nepotrivirile sunt legate de relatia fizica si emotionala. Din perspectiva Creatorului, familia functioneaza bine atunci cand toate domeniile functioneaza bine. Punctul de pornire, sau punctul central al implinirii in viata de familie este domeniul spiritual. Lucrurile merg bine in domeniile afectiv, intelectual si biologic atunci cand merg bine in domeniul spiritual. Ca lucrurile sa mearga bine in domeniul spiritual trebuie sa ne intoarcem la modul in care Dumnezeu a planuit familia. Prin urmare, sa invatam cum a planuit Dumnezeu familia.

Pagini: 280 pagini
Format 14, 5 x 20, 5 cm
Autor: Paul Negruț
Editura: Faclia
Limba: română