O mie sa cada, de Susi Hasel Mundy si Maylan Schurch

O emotionanta poveste adevarata a unui soldat si a familiei sale care si-au trait credinta in timpul Germaniei Hitleriste...   "Fata locotenentului deveni rosie de furie: Esti nebun? Aici suntem in armata germana! Acest batalion merge la razboi,...

22.00 Lei

stoc epuizat

O emotionanta poveste adevarata a unui soldat si a familiei sale

care si-au trait credinta in timpul Germaniei Hitleriste...

 

"Fata locotenentului deveni rosie de furie:

Esti nebun? Aici suntem in armata germana! Acest batalion merge la razboi, si tu vrei sa ai liber sambata? Nu se poate sa ma fi pricopsit tocmai eu cu fanatici religiosi!"

 

Franz Hasel, un pacifist in varsta de 40 de ani, a fost recrutat si repartizat in Compania 699, Pioneer Park, in trupele de elita ale lui Hitler, pentru a construi punti peste linii. Din cauza constiintei religioase, nu a fost prea indragit de superiori la inceput. Poreclit "mancatorul de morcovi" sau "cititorul de Biblii", a castigat pana la urma respectul intregii unitati. Chiar inainte de a fi trimis in Rusia - acolo unde toti, cu exceptia a sapte dintre cei 1 200 de soldati care formau Compania 699, aveau sa moara - hasel si-a inlocuit arma c obucata de lemn, temandu-se ca, intr-o situatie de criza, sa nu fie tentat sa ucida. In Rusia, el s-a confruntat cu o alta problema, cum sa-i avertizeze pe evreii localnici de venirea trupelor SS.

In acelasi timp, acasa, sotia lui Franz, Helene, si cei patru copii ai lor duceau propria lupta pentru supravietuire. Fortati sa se inscrie in Partidul Nazist, ea a declarat cu demnitate: "Noi apartinem deja Partidului lui Isus Hristos!" "Maine noapte, copiii iti vor fi luati daca nu veti deveni membri ai Partidului Nazist!", a amenintat-o domnul Doering Si mai avea un secret care putea sa o coste viata. Intr-o zi, Gestapo-ul a batut la usa ei: "Doamna Hasel, ascundeti vreun evreu?"

Sansele lor de supravietuire? Minime. Singurul lor aliat? Dumnezeu. Timp de cativa ani, ei au dus o viata plina de pericole. Ca mii de alti oameni in jurul lor, ei au cazut victime ororilor razboiului, dar au fost purtati - uneori insesizabil - pe aripile ingerilor. Aceasta familie, care a ales sa-I ramana credincioasa lui Dumnezeu cu orice pret, si-a gasit refugiul la umbra Celui Atotputernic.


Te-ar mai putea interesa...