Paraul fermecat, de Lynn Austin

Eram tare multumita de viata mea - asta pana ce filele povestii mele s-au intors intr-o directie ce parea sa duca departe de traiul meu fericit pana la adanci batraneti. Alice Grace Ripley traieste intr-o lume a viselor, toata ziua cu nasul in carti. Via...

47.00 Lei

Eram tare multumita de viata mea - asta pana ce filele povestii mele s-au intors intr-o directie ce parea sa duca departe de traiul meu fericit pana la adanci batraneti.

Alice Grace Ripley traieste intr-o lume a viselor, toata ziua cu nasul in carti. Viata sa de basm este insa zdruncinata din temelii atunci cand iubitul ei ii da papucii, reprosandu-i ca traieste mai mult in lumea romanelor pe care le citeste decat cu picioarele pe pamant. Colac peste pupaza, Alice isi pierde si nepretuita ei sluba de bibliotecara din cauza disponibilizarilor din perioada Marii Crize.

Dornica sa scape de barfele din oras, Alice porneste spre Acorn, un mic orasel minier din zona muntoasa a statului Kentucky, pentru a livra personal cele cinci cutii cu carti adunate din donatii. Ajunsa aici, avea sa constate ca in oras nu exista luxul traiului cu apa curenta sau curent electric, iar munca de bibliotecara insemna sa transporti carti, calare pe niste cai cam naravasi, pe la cocioabele cititorilor, rasfirate taman prin padurile din creierii muntilor. In timpul sederii ei in Acorn, care se prelungest neasteptat de mult, Alice are parte de mai multa aventura, mister si chiar romantism decat in cele mai indraznete vise ale ei.