Persoana Duhului Sfânt. O perspectivă biblică, istorică și teologică

Autor: Ștefan Ivan

„Volumul de față, bazat pe teza de doctorat în teologie a autorului, acoperă o zonă mai puțin explorată în pneumatologia specifică spațiului evanghelic românesc. Este vorba de modul în care doctrina biblică a consubs...

48.00 Lei

„Volumul de față, bazat pe teza de doctorat în teologie a autorului, acoperă o zonă mai puțin explorată în pneumatologia specifică spațiului evanghelic românesc. Este vorba de modul în care doctrina biblică a consubstanțialității Duhului Sfânt cu Tatăl și Fiul a fost receptată, clarificată și dezvoltată în gândirea patristică, în special la conciliile ecumenice de la Niceea (325) și Constantinopol (381), acolo unde s-a definitivat simbolul de credință al tuturor creștinilor: „Cred întru Duhul Sfânt, Domnul de viață făcătorul, care din Tatăl purcede, Cel ce împreună cu Tatăl și cu Fiul este închinat și mărit, care a grăit prin proroci.” Lucrarea pastorului Ștefan Ivan îmbină atent cercetarea academică cu practica eclesială pe o temă prioritară astăzi diverselor curente evanghelice. Un foarte util rezumat pentru toți cei ce vor să înțeleagă de ce doctrina despre persoana și lucrarea Duhului Sfânt trebuie (re)așezată în centrul vieții creștine personale și comunitare.” (Pastor Conf.univ.dr. Emil Bartoș)

„Pastorul dr. Ștefan Ivan, cu vasta sa experiență în slujire și cu o bună cunoaștere a Scripturii, oferă o perspectivă teologică profundă și bine fundamentată în ceea ce privește Duhul Sfânt, îmbogățind astfel zestrea spirituală a credincioșilor penticostali, și nu numai. Această carte poate fi o resursă valoroasă pentru cei interesați să înțeleagă mai bine teologia penticostală și evoluția ei de-a lungul istoriei. Recomand această carte tuturor celor care sunt în căutarea unei mai bune înțelegeri a teologiei Duhului Sfânt.” (Pastor Ioan Filip, Președintele Cultului Creștin Penticostal)

Pagini: 280 pagini
Format 16.5 x 23 . 5 cm
Data publicarii: 2023
Autor: Ștefan Ivan
Editura: NU
Limba: română