Pneumatologie: Duhul Sfant dintr-o perspectivă ecumenică, internațională și contextuală, de Veli-Matti Karkkainen

Un bine-cunoscut și respectat universitar de talie mondială ne pune la dispoziție o evaluare biblică, istorică și teologică a doctrinei despre Duhul Sfânt, aplecându-se mai cu seamă asupra experierilor ecumenice și contextuale ale Duh...

55.00 Lei

Un bine-cunoscut și respectat universitar de talie mondială ne pune la dispoziție o evaluare biblică, istorică și teologică a doctrinei despre Duhul Sfânt, aplecându-se mai cu seamă asupra experierilor ecumenice și contextuale ale Duhului. Această cuprinzătoare trecere în revistă a pneumatologiei din perspectivă globală analizează diverse înțelegeri teologice și denominaționale ale Duhului, aduce în atenție pneumatologi contemporani de anvergură și explorează diverse abordări contextuale.

Pneumatologia este cea mai completă și totodată succintă lucrare introductivă în doctrina despre Duhul Sfânt, dintre câte există astăzi pe piață. Abordează un număr enorm de probleme și nu trece cu vederea mai nimic important din reflecția despre Duhul Sfânt a ultimelor două generații. Avem de-a face aici cu o teologie evanghelică ce își atinge excelența: ecumenică, activă, conștientă și alertă.

prof. dr. Amos Yong, Fuller Theological Seminary

Lucrarea profesorului Veli-Matti Kärkkäinen oferă cititorilor repere biblice, istorice și teologice cu privire la doctrina despre Duhul Sfânt. Autorul, un teolog penticostal prolific, depășește în prezentarea lui cadrul denominațional din care face parte, propunând o perspectivă globală, multi-confesională, asupra persoanei și lucrării Duhului. Această carte nu ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui creștin!

Marcel Măcelaru, profesor de teologie, Universitatea Aurel Vlaicu, Arad

Mediul ecumenic și erudiția sunt factorii care îl recomandă pe Veli-Matti Kärkkäinen ca autor al unei excelente pneumatologii care trece dincolo de particularitățile penticostalismului clasic, fără a le ignora sau contrazice.

Costică Macoveiciuc, pastor

Veli-Matti Kärkkäinen este profesor de teologie sistematică la Fuller Theological Seminary și la Universitatea din Helsinki. Născut în Finlanda, a predat, înainte de mutarea sa în Statele Unite, la școala biblică penticostală Iso Kirja, din Keuruu (Finlanda).

A scris douăzeci de cărți în limba engleză și șapte în limba finlandeză. Iată câteva dintre principalele sale lucrări: The Trinity. Global Perspectives (2007), One With God. Salvation as Deification and Justification (2004), Trinity and Religious Pluralism. The Doctrine of the Trinity in Christian Theology of Religions (2004), A Constructive Christian Theology for the Pluralistic World (5 vol., 2013–2017), Christian Theology in the Pluralistic World. A Global Introduction (2019) și Doing the Work of Comparative Theology. A Primer for Christians (2020).

 

Nr. pagini: 256

Dimensiune: 15 x 23 cm

Coperta:

Te-ar mai putea interesa...