Poemele întâlnirii cu Mirele ceresc

Crinul mărturiei melePentru Cel mai sus de steleVa-nflori în acea ȚarăUnde-i veșnic primăvară. Pacea sfântă și iubireaÎmi vor limpezi privireaCând lăsând al lumii fusVoi sta-n fața lui Isus. (versuri din poezia&nb...

45.00 Lei

Crinul mărturiei mele
Pentru Cel mai sus de stele
Va-nflori în acea Țară
Unde-i veșnic primăvară.

Pacea sfântă și iubirea
Îmi vor limpezi privirea
Când lăsând al lumii fus
Voi sta-n fața lui Isus.

(versuri din poezia Epilog)

Poetul Corneliu Livanu s-a născut în anul 1950, în satul Dumeni, comuna George Enescu, jud. Botoșani într-o familie de credincioși cu mulți copii, unde a primit o educație spirituală aleasă, fundamentată pe adevărul Sfintei Scripturi. În anul 1969 a absolvit Liceul Economic din Botoșani. A urmat apoi cursurile Academiei de Științe Economice din București (absolvite în 1974).
Stabilit definitiv în București, profesional vorbind, a lucrat ca analist‑programator, apoi ca economist și contabil-șef în diferite entități de tip ONG/ SRL.

Pe plan spiritual, Corneliu Livanu, chemat și înzestrat fiind de Domnul cu harul preoției, a evoluat slujind ca diacon și ca prezbiter în diferite biserici penticostale. Ordinat pastor, a slujit în biserica penticostală din localitatea Voluntari (Ilfov). În prezent, ajuns la o vârstă venerabilă, slujește ca pastor onorific în biserica penticostală „Trompetului” din București.

Pe plan literar, însă, Corneliu Livanu a primit de la Domnul și talantul scrisului inspirat, pe care l-a pus cu zel în „negoț”, scriind și publicând zece volume de poezie creștină de certă valoare, inspirate fiind din inepuizabila sursă, Cartea
cărților (Biblia).


Prin felul în care a știut să armonizeze științele exacte cu literatura și teologia, Corneliu Livanu este, ca foarte puțini alții, matematicianul-poet și poetul‑pastor. Mă bucur să-l fi cunoscut și slavă Domnului pentru el, amin. (Ticu Leontescu, 26.05.2024)

Pagini: 404 pagini
Format 14 x 20 cm
Data publicarii: 2024
Autor: Corneliu Livanu
Editura: Casa Cartii
Limba: română