Povestea vietii noastre, de Gabi Lunca si Ion Onoriu

Aceasta carte s-a nascut din dorinta sotului meu, Ion Onoriu, care de multa vreme a dorit sa scrie o carte in care sa povesteasca crampeie din viata lui celor care l-au cunoscut, celor care l-au pretuit si familiei noastre. Imi spunea mereu: "Gabi draga, ...

32.00 Lei

stoc epuizat

Aceasta carte s-a nascut din dorinta sotului meu, Ion Onoriu, care de multa vreme a dorit sa scrie o carte in care sa povesteasca crampeie din viata lui celor care l-au cunoscut, celor care l-au pretuit si familiei noastre. Imi spunea mereu: "Gabi draga, as vrea sa scriem o carte in care sa aratam cate putin din viata noastra, pentru ca aceia care vor veni dupa noi sa stie cine au fost Ion Onoriu si Gabi Lunca."
Daca sotul meu n-a mai apucat sa-si vada visul implinit, asa cum a dorit, iata-ma pe mine la 69 de ani luand aceasta hotarare de a face acest lucru bun si frumos, mai ales pentru copiii pe care ii avem impreuna, care mai tarziu isi vor aminti cu placere ca au avut parinti minunati, iubiti de bunul Dumnezeu si indragiti de public, implinim, asadar, o datorie de suflet fata de toti cei care ne-au fost alaturi in calatoria vietii noastre, publicul numeros si familia draga.
Sunt multe de povestit, si ce va scriu nu sunt ganduri izvorate din imaginatia mea, ci sunt fapte de viata, traite si pipaite. Cred ca mai mare pret are o carte in care autorul istoriseste evenimentele si faptele care i-au marcat viata, decat acele carti in care este istorisita viata altora, iar nu a scriitorului insusi. Unii scriitori stiu sa zugraveasca viata altora si o fac cu talent, dar eu am scris singura aceasta carte ca o multumire la adresa bunului Dumnezeu, pentru modul in care ne-a ajutat sa ne ducem traiul in aceasta lume.
Atunci cand iti va fi dor de mine, iubite cititorule, nadajduiesc ca macar o melodie din multele noastre compozitii sa iti aduca bucurie in suflet. Iar daca vei voi sa stai de vorba cu mine, sora ta si prietena buna, aceasta carte iti va depana povestea vietii noastre, o viata implinita prin mila si harul lui Dumnezeu.
Gabi Lunca

"Din foarte multele turnee artistice pe care le-am facut, mi-au ramas exemple ca artisti si ca oameni regretatul Ion Onoriu si neintrecuta Gabi Lunca. Daca se intimpla sa o intalniti pe Gabi, n-o salutati. Aplaudati-o! Asa se cuvinte, merita cu prisosinta. Amandoi au fost, sunt si vor fi in muzica lautareasca doua nume cu renume. Ion Onoriu a fost si va ramine imparatul acordeonului. Cand il ascultai cantand la instrumentul lui, credeai ca are Scoala Regala de Muzica. Nu avea nimic decat marele talent cu care se nascuse. Talent care ii dadea dreptul si obligatia sa fie primul si cel mai desavarsit profesor la o eventuala academic de acordeon.
O tin minte pe Gabi Lunca pe scena, in spectacol. Imbracata intotdeauna elegant, simplu, dar cu bun-gust, fara zorzoane sau artificii cu sclipici. Avea un succes urias cu 'Omul bun n-are noroc'. Traia tot ce spunea in cantec. Oftatul ei din 'De-ai fi, maica, langa mine' nu era altceva decat un tipat pe dinauntru. Cand canta ea de of si jale era atata liniste in sala, ca puteai auzi si un zambet."
-- Horia Serbanescu, actor

"Daca am alcatui o lista cu zece interpreti pe care sa o aratam lumii, Gabi Lunca ar face parte dintre aceste nume. Nu stiu cind si daca Dumnezeu va mai fi asa de darnic incat sa ne ofere interpreti de aceeasi valoare. Gabi Lunca a cantat mult si pentru romanii din strainatate. Ea niciodata nu vorbea de Gabi Lunca, ci despre muzica romaneasca."
-- Gheorghe Verman, realizator radio si tv

Prefata
1. Copilaria lui Ion Onoriu
2. Copilaria mea -- necaz cat pentru o viata
3. Primii pasi timizi in cariera
4. Nuntile din anii tineretii
5. Inceputul succesului
6. Un vis implinit
7. La 25 de ani
8. Dragostea dintre mine si Ion Onoriu
9. Prima casa cumparata in Bucuresti pe numele meu
10. Juruintele facute inaintea lui Dumnezeu
11. Legea 18
12. Concertul care ne-a deschis poarta spre glorie
13. Amintiri despre regretatul Faramita Lambru
14. Colaborarea cu Teatrul "Tanase"
15. Nunti de pomina
16. O lectie de viata
17. Rugaciunea din odaita mea
18. Minunea prin care s-a schimbat viata mea
19. Cantareti credinciosi in lume
20. Rabdarea mea este incercata
21. Un vis despre Onoriu
22. Cutremurul din 4 martie 1977
23. Amintiri cu Amza Pelea
24. Prima iesire peste hotare, in Israel
25. Primul nostru turneu in America
26. Plimbati de la un ICRAL la altul
27. Intoarcerea la Dumnezeu a unui colonel
28. Cum am ramas muta o luna de zile
29. "Nepotii" lui Onoriu
30. Al doilea turneu in America
31. O vara de neuitat si... din nou in America
32. Aurul... cu bucluc
33. Decembrie 1989
34. Ion Onoriu, primul presedinte al rromilor
35. Intalnirea rromilor de pe Stadionul "Dinamo"
36. Vizita la Chisinau, in 1990
37. "Evenimentul zilei" mi-a dat de gandit
38. Hotararea de-a nu mai canta lumii, ci doar lui Dumnezeu
39. Amagiti la "Caritasul" lui Stoica
40. Patru copii cu care ma mandresc
41. O grea incercare pentru familia noastra
42. Pentru ultima data cu sotul in America
43. Din noianul de amintiri
44. Vremea cand mi-am facut un idol din aur
45. Raporturile mele cu copiii lui Onoriu din prima casatorie
46. Dumnezeu a fost si este medicul meu
47. Vindecarea de cancer a nepoatei mele
48. Presedinta a Camerei Nationale a Rromilor
49. Copiii nostri
50. Moartea lui Onoriu
51. Un nou inceput
52. Din nou in Tara Sfanta
53. O luna de durere
54. In bratele Mantuitorului
55. Un interviu
56. Amintirile unui prieten
57. Articole din presa
Album foto