Povesteste-mi despre pildele lui Isus. Impactul extraordinar al pildelor Mantuitorului, de R. Albert Mohler jr.

Isus a venit și să predice Evanghelia lui Dumnezeu, și pentru asta a ales să le vorbească oamenilor prin povestiri. Cele mai cunoscute dintre povestirile lui Isus sunt pildele. Acestea nu sunt povestiri inofensive, menite să ...

35.00 Lei

Isus a venit și să predice Evanghelia lui Dumnezeu, și pentru asta a ales să le vorbească oamenilor prin povestiri. Cele mai cunoscute dintre povestirile lui Isus sunt pildele. Acestea nu sunt povestiri inofensive, menite să transmită mesaje sentimental. Nu sunt moralizatoare, ca fabulele lui Esop. Nu sunt basme, ca acelea care circulau în număr mare în Europa medievală. Nu sunt povești pentru copii, deși, în multe cazuri, copiii sunt printre primii care le înțeleg. Isus nu urmărea să vorbească despre autoperfecționare, prin pilde, nici să transmită mesaje banale. În niciun caz.

- extras din introducere

„Dacă predici folosind ca inspirație pildele, dacă le folosești într-o serie, într-un studiu cu biserica sau dacă pur și simplu le citești pentru edificarea și devoțiunea personală, Povestește-mi despre pildele lui Isus se va dovedi un ajutor bineveni. Eu am avut de câștigat de pe urma citirii acestei cărți, așa că o recomand cu căldură și plănuiesc să revin asupra ei în timp ce mă pregătesc să predic sau să-i învăț pe alții despre povestirile cu totul unice ale Mântuitorului nostru care se regăsesc în aceste pagini valoroase.”

- Ligon Duncan, rector, Reformed Theological Seminary